ΑΠΟΨΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Τα “ντουλαπάκια του έρωτα”, ο Άγιος Βαλεντίνος και η “φωτισμένη καρδιά”

Αθηνολόγιο

Πόσο μεγάλη τιμή για έναν Δήμο όπως το Χαϊδάρι να έχει στην εμβέλεια του ένα τέτοιας αξίας μνημείο όπως το Ιερό της Αφροδίτης στην Αφαία. Από τα σημαντικότερα ιερά της Αττικής, συνδεδεμένο με τα Ελευσίνια Μυστήρια, ένας τόπος όπου λατρευτήκε η Αφροδίτη και ο Έρωτας και όπου αυτές οι κόγχες που βλέπετε μέχρι σήμερα γεμίζουν με αναθήματα ερωτευμένων. Του Αγίου Βαλεντίνου, αυτής της τόσο ξενόφερτης και τόσο αταίριαστης με την χώρα της Αφροδίτης γιορτή, εδώ έρχονται ερωτευμένοι, πηδάνε τα κάγκελα του μόνιμα κλειστού αυτού χώρου και αφήνουν κάτι στα ντουλαπάκια, αν το θες είναι και μια αντίδραση. Έμαθα ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου που του δόθηκε η ευλογία να έχει αυτό το οικουμενικό ιερό της αγάπης της γονιμότητας και του έρωτα θα γιορτάσει την ξενόφερτη γιορτή του Βαλεντίνου με την φωταγώγηση ενός λατομημένου βράχου που θυμίζει καρδιά και μια φιέστα που γίνεται για καλό σκοπό σε τόσο λάθος μέρος όμως. Το ιερό της Αφροδίτης θα είναι πάλι κλειδαμπαρωμένο και ξεχασμένο. Εγώ πάλι εκείνη τη μέρα θα ξαναθυμίσω την γιγαντιαία αξία αυτού του ιερού στην βουή της εθνικής οδού.

Σχόλιο εφημερίδας: Ενδιαφέρουσα η άποψη του αγαπημένου “Αθηνολόγιου”, ωστόσο, είμαστε επιφυλακτικοί αν η γλυκανάλατη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου (;) αρμόζει την τιμή να γιορταστεί στα μοναδικά και ανεπανάληπτα “ντουλαπάκια του έρωτα”.

Με την ευκαιρία, διαβάστε ένα παλιότερο άρθρο μας για έναν γάμο δωδεκαθεϊστών στο Ιερό της Αφροδίτης, κατά σύμπτωση Φεβρουάριο μήνα κι αυτός. Λέτε να τον ταίριαξαν με τη γιορτή του ξένου αγίου; Γάμος δωδεκαθεϊστών στο Ιερό της Αφροδίτης, στον Σκαραμαγκά!

Όμως έχουμε και άλλο ερωτικό hot spot στο Χαϊδάρι. Διαβάστε εδώ: Ο ερωτικός λόφος του Χαϊδαρίου, ο θησαυρός του Μεγαλέξανδρου και η πόρνη πολυτελείας

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button