ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Η εγκληματικότητα στην εποχή του κορωνοϊού – Πού χτυπούν τώρα οι κακοποιοί

Ο κορωνοϊός άλλαξε δραστικά τη ζωή όλων, δεν θα μπορούσε λοιπόν να αφήσει άθικτη την εγκληματικότητα. Οι κάθε λογής κακοποιοί αντιμετωπίζουν νέες… προκλήσεις, ενώ η αστυνομία έχει περισσότερες διαθέσιμες δυνάμεις, αλλά και ανοιχτούς δρόμους για να φτάνει γρήγορα όπου κληθεί. 

Η εγκληματικότητα στην πόλη μας, λοιπόν, παρουσιάζει μεγάλο ποσοστό πτώσης τον τελευταίο μήνα, καθώς ο ιός, εκτός από τον περιορισμό της κίνησης των πολιτών, προκαλεί δυσκολίες και στην κυκλοφορία ληστών, διαρρηκτών κτλ. Ωστόσο η “καμπύλη της δραστηριότητάς” τους, για να δανειστούμε λίγη από την στατιστική ορολογία των ημερών, δεν έχει μηδενιστεί.

Διστάζουν να εισβάλουν σε σπίτια 

Το ποσοστό μείωσης της εγκληματικότητας κυμαίνεται γύρω στο 50-60%, σύμφωνα με στοιχεία από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, που μας λένε επίσης ότι το τελευταίο διάστημα οι παραβατικοί επιλέγουν να χτυπήσουν -κυρίως- τα λίγα μαγαζιά που παραμένουν ανοιχτά. 

Πιο συγκεκριμένα, από τις περίπου 15 δικογραφίες που σχηματίζονταν κάθε εβδομάδα στην Ασφάλεια Χαϊδαρίου για κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, τώρα πια πέσαμε στις 6. Οι διαρρήκτες πλέον δεν προτιμούν τα σπίτια, γνωρίζοντας πως με τα μέτρα καραντίνας όλοι βρίσκονται μέσα. Επίσης, αυτές τις μέρες έχουν εύλογα εξαλειφθεί αδικήματα σε βάρος πεζών. Αξιοσημείωτο πάντως είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγγελθεί κρούσματα για απάτες από επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την επικαιρότητα, πχ με πρόσχημα την προστασία από τον κορωνοϊό.

Επίσης η εγκληματικότητα δεν χτυπάει πια επιχειρήσεις και καταστήματα στα οποία επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας, καθώς οι κακοποιοί αντιλαμβάνονται πως στα ταμεία τους δεν θα βρουν τίποτε. Όμως βάζουν στο “μάτι” κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά ή και αυτοκίνητα.

Ενδεικτικά:

– Τις τελευταίες ημέρες, κλοπές σημειώθηκαν σε δύο μικρά σούπερ μάρκετ στο Δάσος, την ώρα μάλιστα που οι πόρτες τους ήταν ανοικτές και εξυπηρετούσαν την πελατεία τους.

– Στο ίδιο διάστημα και στην ίδια περιοχή αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες ένα κεντρικό περίπτερο.

– Το πιο εντυπωσιακό: Ανήλικος Χαϊδαριώτης κατηγορείται ότι με την απειλή όπλου επιχείρησε να ληστέψει άλλον περίπτερο!

– Σημειώθηκε απόπειρα κλοπής αυτοκίνητου στο κεντρικό Χαϊδάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από καταστηματάρχες, αστυνομικοί τούς σύστησαν να μην κάθονται ως αργά, αλλά είναι ασφαλέστερο να κλείνουν μετά τις 8 μμ.  

Όλη η αστυνομία στο πόδι

Οι διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις είναι αυξημένες αυτή την περίοδο, διότι έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες στην Ελληνική Αστυνομία και υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό σε όλα τα τμήματα της Δυτικής Αττικής. Έτσι το περιπολικό τού ΑΤ Χαϊδαρίου που κάνει βάρδια, κινείται μόνο στα όρια της πόλης μας και όχι και σε όμορους Δήμους, όπως γινόταν πριν. Στην καταπολέμηση κατά της εγκληματικότητας συνδράμουν και οι άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, που κινούνται συνεχώς στα όρια του Δήμου μας. 

Χαρακτηριστικά, μικροκαταστηματάρχης που δέχτηκε επίθεση, μας είπε ότι έφτασαν στο σημείο της ληστείας άνδρες της ΔΙΑΣ και περιπολικό σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button