ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Καταιγίδα δημοσκοπήσεων και στο βάθος… Μαραβέλιας

Ζούμε χωρίς αμφιβολία στον “καιρό των δημοσκοπήσεων”. Αφού τελείωσαν αυτές των βουλευτικών εκλογών, ξεκίνησαν οι τοπικού ενδιαφέροντος, με παραγγελία των υποψηφίων δημάρχων.

Σήμερα 10/7 βρίσκεται σε εξέλιξη μία τέτοια έρευνα, ενώ πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε μία άλλη. Σίγουρα πολλοί συμπολίτες δέχτηκαν τηλεφώνημα (ο συνηθισμένος αριθμός για τέτοιες δημοσκοπήσεις είναι 500 άτομα).

Ήδη κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα παραταξιακά ποσοστά από έρευνες που επικαλούνται υποψήφιοι και λοιποί ενδιαφερόμενοι, αλλά -κατά την πάγια τακτική μας- δεν θα γράψουμε τίποτε για όσα ακούγονται, όσο δεν δημοσιεύεται επίσημα και με τον ορθό τρόπο μία δημοσκόπηση. Κανένας δεν μπορεί να βεβαιώσει αν μια τέτοια φημολογία έχει αληθινή βάση ή αποτελεί όργανο “μόχλευσης” της κοινής γνώμης και εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων. Δεν θέλουμε να παίξουμε τέτοιο ρόλο.

Αν όμως δεν δημοσιεύουμε “αποτελέσματα” ερευνών σαν τα προαναφερθέντα, δεν έχουμε κανένα λόγο να μην σχολιάσουμε τα ερωτήματα, το οποία μπαίνουν στις τηλεφωνικές συνεντεύξεις και… έχουν τεράστια πολιτική σημασία. Όπως έχουμε γράψει και σε άλλη ευκαιρία, μερικές φορές οι ερωτήσεις είναι πιο σημαντικές από τις απαντήσεις!

Στην προ ημερών δημοσκόπηση, λοιπόν, “παρεισέφρησε” στη λίστα των υποψηφίων δημάρχων ο Δημήτρης Μαραβέλιας! Υπήρχε ερώτηση για την δημοτικότητά του, όπως επίσης και για την πιθανότητα να είναι τελικός νικητής σε συνδυασμούς ζευγαριών φιναλίστ κατά τη δεύτερη Κυριακή. Στην ίδια έρευνα περιλαμβανόταν και το όνομα της Ελευθερίας Τοκατλίδη, όπως και του Κώστα Φουρλή.

Θα έλεγε κανείς ότι το γκάλοπ αυτό είχε ξεχαστεί στα συρτάρια της πατρινής εταιρείας ερευνών εδώ και μια δεκαετία. Όμως περιλάμβανε και σημερινούς υποψήφιους, οπότε το σενάριο αυτό απορρίπτεται.

Πώς προέκυψε ο Δ. Μαραβέλιας; Ποιος μπορεί να ρώτησε για τη δική του απήχηση; Η μόνη λογική απάντηση είναι ότι ρώτησε ο ίδιος για τον εαυτό του και συμπεριέλαβε και την φίλη του Ελευθερία Τοκατλίδου.

Το γιατί μπορεί να έκανε δημοσκόπηση για τις δημοτικές εκλογές στο Χαϊδάρι ο Δημήτρης Μαραβέλιας, είναι ένα θέμα που δεν απαιτεί μεγάλη πολιτική φαντασία. Ίσως να θέλει να δει την απήχησή του 10 χρόνια μετά την αποχώρησή του, για να εκτιμήσει αν “τον χωράει” το τοπικό πολιτικό σκηνικό και να κάνει μία απόπειρα καθόδου στις εκλογές, με την ελπίδα -στην άκρη του μυαλού του- ότι θα εμφανιζόταν σαν “ενωτικός υποψήφιος” στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο ίδιος έχει στα χέρια του τις απαντήσεις. Το εγγύς μέλλον θα τις δείξει και σε εμάς. Το πόσο βαραίνει το παρελθόν, το έχει πει ο κόσμος.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button