ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Ενθουσιώδες κύμα εθελοντισμού για την πυρασφάλεια – Στόχος το Μητρώο Εθελοντών

Τον ενθουσιασμό της για το εθελοντικό κίνημα που αναπτύχθηκε στο Χαϊδάρι τις ημέρες του συγκολονισμού για τις πυρκαγιές, εξέφρασε η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνα Χρονοπούλου. Γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν στον δημοτικό μηχανισμό, ώστε να ενισχυθεί ουσιαστικά η αντιπυρική προστασία στην πόλη μας, που έχει πάρα πολύ περιαστικό πράσινο.

Μιλώντας στο «Χαϊδάρι Σήμερα» μετέφερε εικόνες από περιηγήσεις που έκανε σε πυροφυλάκεια του Δήμου σε σημεία εισόδου της πόλης, όπως στον Προφήτη Ηλία, στο Άλσος Δαφνίου, στην Καψαλώνα, στο Άνω Δάσος – τέρμα Ακροπόλεως, στην Αφαία και στην Μονή Δαφνιού. Αντίκρισε δεκάδες πρόθυμους, από προσκόπους μέχρι και ηλικιωμένους συμπολίτες μας, να ενδιαφέρονται και να επιτηρούν χώρους πρασίνου, μέχρι και το πρωί, για έγκαιρο εντοπισμό πυρκαγιάς ή αποτροπή εμπρηστικής ενέργειας.

Τη ρωτήσαμε πώς μπορεί να αξιοποιηθεί αυτό το θετικό κλίμα συμμετοχής στο έργο της Πολιτικής Προστασίας. Μας απάντησε:

“Η θέση της δημοτικής μας αρχής είναι από το ερχόμενο Οκτώβριο, που θα τελειώσει η αντιπυρική περίοδος, όποιοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά να κάνουμε μαζί τους μια εκτενή συζήτηση σε πιο ήπιο κλίμα και να δούμε πώς θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Μεταξύ άλλων να καταρτίσουμε ένα Μητρώο Εθελοντών υπό τη σκέπη του Δήμου μας για να μπορέσουν να συμβάλουν οι συμπολίτες μας. Γιατί προβλήματα δεν δημιουργούνται μόνο το καλοκαίρι με τις φωτιές, αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο όπως από πλημύρες και άλλα φαινόμενα. Το τεράστιο ενδιαφέρον αυτών των ανώνυμων εθελοντών μας ενθαρρύνει. Πρέπει να βοηθήσει ο ένας τον άλλον, για να αποφύγουμε ανεπιθύμητες καταστάσεις. Δεν ήξερα ότι υπήρχε τόση προθυμία για εθελοντισμό σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Με συγκινεί πολλή η κίνηση τους και η προθυμία τους και με κάνει να νιώθω ότι δεν είμαι μόνη μου στον ευαίσθητο τομέα της πολιτικής προστασίας. Αισθάνομαι πως ανά πάσα στιγμή έχω τη βοήθεια και τη συνεργασία όλων των εθελοντών και των κατοίκων του Χαϊδαρίου, για να μπορέσουμε να κάνουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και περισσότερα πράγματα, τα οποία θα είναι για το καλό της πόλης μας. Η συμβολή τους είναι σημαντική, όταν οι κινήσεις τους είναι ανιδιοτελείς και χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες.”

Είδηση της τελευταίας στιγμής είναι ότι με την συνέργεια της Πολιτικής Προστασίας 4 εθελοντές εντάχθηκαν στη φύλαξη του Διομήδειου Κήπου.

Συνάντηση για οργάνωση της εθελοντικής προσπάθειας

Την Πέμπτη το απόγευμα, 12 Αυγούστου, 8 μμ., η Πολιτική Προστασία του Δήμου όρισε συνάντηση ενημέρωσης και οργάνωσης. Θα πάρουν μέρος πρόσκοποι, εθελοντές και θα παραβρεθεί εκρόσωπος του Δασαρχείου, ίσως και της Πυροσβεστικής -αναλόγως των εξελίξεων στο μέτωπο των πυρκαγιών.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button