ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Εκκένωση πολυκατοικίας λόγω διαρροής φυσικού αερίου

Διαρροή φυσικού αερίου που διαπιστώθηκε σε πολυκατοικία στο κεντρικό Χαϊδάρι προκάλεσε κινητοποίηση των αρχών για ασφαλή αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η ώρα ήταν 9 μμ το βράδυ της Δευτέρας, 17/10, όταν οι ένοικοι οικοδομής στην Καστοριάς και Λεωνίδου αντιλήφθηκαν οσμή από αγωγό φυσικού αερίου. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και στο σημείο έφτασαν περιπολικό του ΑΤ Χαϊδαρίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και στελέχη της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής. Οι αστυνομικοί φρόντισαν για την εκκένωση της πολυκατοικίας και πράγματι οι κάτοικοι βγήκαν συντεταγμένα έξω, ώστε να είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Σε μισή ώρα περίπου το τεχνικό συνεργείο είχε αποκαταστήσει τη βλάβη και περί τις 10 μμ οι ένοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Σε περίπτωση που μυρίζει αέριο, τι πρέπει να κάνω;

Διαρροή Φυσικού Αερίου

Alexandra avatar

Σε περίπτωση που μυρίσετε αέριο θα πρέπει:

  1. Να σβήσετε άμεσα τυχόν αναμμένο τσιγάρο ή άλλες πηγές θερμότητας.
  2. Να ανοίξετε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα του χώρου. Το Φυσικό Αέριο είναι πιο ελαφρύ από τον αέρα και θα διαφύγει στην ατμόσφαιρα.
  3. Να κλείσετε την κεντρική βάνα παροχής αερίου και τους διακόπτες όλων των συσκευών Φυσικού Αερίου.
  4. Για άμεση επέμβαση, να ενημερώσετε το διαχειριστή δικτύου, ανάλογα με την περιοχή σας: ΕΔΑ Αττικής στα τηλέφωνα: 11322 & 8001111330 (με αστική χρέωση). 
  5. Χρησιμοποιήστε τις σκάλες και όχι το ασανσέρ, χτυπήσετε την πόρτα και όχι το κουδούνι του διαμερίσματος του γείτονά σας.
  6. Δεν πρέπει: Να χρησιμοποιήσετε σπίρτα, αναπτήρα ή άλλη εστία φλόγας. 
  7. Δεν πρέπει: Να προκαλέσετε σπινθήρα. Θυμηθείτε ότι δεν είναι πάντα ορατός, αλλά μπορεί να προκληθεί ακόμη και αν καλέσετε το ασανσέρ, αν χρησιμοποιήσετε συσκευή τηλεφώνου, αν πατήσετε ηλεκτρικό ή ηλεκτρονικό διακόπτη ή και αν ανάψετε ένα φακό.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button