ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Αναστολή λειτουργίας του 5ου Παιδικού Σταθμού για ανεμευλογιά – Ισχυρές συστάσεις του ΕΟΔΥ στους γονείς

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει πως ο 5ος Παιδικός Σταθμός (οδός Αφροδίτης, Δάσος Χαϊδαρίου) θα παραμείνει κλειστός μέχρι και την Παρασκευή 24 Μαΐου, λόγω κρούσματος έρπητα ζωστήρα σε εκπαιδευτικό.

Ο Δήμος επικοινώνησε άμεσα με τον ΕΟΔΥ, ο οποίος και συνέστησε την αναστολή λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού μέχρι τις 24/5, ώστε να γίνει η απαιτούμενη απολύμανση όλων των χώρων και αντικειμένων, στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης και αποφυγής διασποράς της νόσου.

Επίσης σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ:

-Συνιστάται ισχυρά στους γονείς η άμεση επικοινωνία με τον παιδίατρό τους για τον έλεγχο της εμβολιαστικής κάλυψης των  παιδιών κατά της ανεμευλογιάς (έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές συστάσεις/παραπεμπτικά μετά τον έλεγχο της εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών που έγινε προ ημερών στον Παιδικό σταθμό).

-Συνιστάται ισχυρά η παρακολούθηση της υγείας των βρεφών/παιδιών του 5ου Παιδικού Σταθμού και σε τυχόν εμφάνιση πυρετού, συμπτωματολογίας εκ του αναπνευστικού συστήματος, πονοκεφάλου ή εξανθημάτων, συνίσταται η παραμονή του παιδιού στο σπίτι μέχρι αναρρώσεως, η άμεση επικοινωνία με τον παιδίατρό τους για κλινική/εργαστηριακή αξιολόγηση του παιδιού και η ενημέρωση της Διεύθυνσης του 5ου Παιδικού Σταθμού.

-Σε  περίπτωση νόσησης  βρέφους/παιδιού ή άλλου προσωπικού του  σταθμού από ανεμευλογιά ή έρπητα ζωστήρα συστήνεται η άμεση ενημέρωση της Διεύθυνσης του 5ου Παιδικού Σταθμού για την έγκαιρη κινητοποίηση του ΕΟΔΥ σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν.

-Για τα παιδιά που τυχόν ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα, να αποφεύγεται η επαφή τους με εγκύους ή ανοσοκατασταλμένα άτομα για χρονικό διάστημα έως και 21 ημέρες.

-Η  επιστροφή των παιδιών που τυχόν νόσησαν θα γίνεται υποχρεωτικά μετά την θεραπεία τους και με γραπτή γνωμάτευση παιδιάτρου.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button