ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

British American Tobacco: “Κρυμμένος θησαυρός” στο Χαϊδάρι αναβαθμίστηκε και εκσυγχρονίστηκε

«Κρυμμένος θησαυρός» 1.860 στρεμμάτων, ο μεγαλύτερος Βοτανικός Κήπος της Ελλάδος, αναβαθμίστηκε με σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ, η εταιρεία συνέβαλε ενεργά στην ενίσχυση της προσβασιμότητάς του

Η BAT Hellas, μέλος ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους διεθνώς, προχώρησε στην αναβάθμιση και στον καλλωπισμό του Βοτανικού Κήπου Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους, του μεγαλύτερου Βοτανικού Κήπου της Ελλάδος και ενός από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Mέσα από ένα πλέγμα πρωτοβουλιών, με γνώμονα την καινοτομία, την τεχνολογία και τον σεβασμό προς το περιβάλλον, η εταιρεία και οι εργαζόμενοί της προχώρησαν στην ανάδειξη αυτής της πράσινης όασης για την Αττική.

Σύμφωνα με την εταιρεία British American Tobacco plc, η αναβάθμιση του Κήπου, μεταξύ άλλων, δίνει νέες δυνατότητες για τους επισκέπτες, όπως τη χρήση πολυοργάνου δραστηριοτήτων, πρόσβαση και πληροφόρηση για πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης μέσω τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και ανανεωμένες δυνατότητες πληροφόρησης για τη βιοποικιλότητα, αναδεικνύοντας τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του χώρου.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε νέο θερμοκήπιο και τοποθετήθηκε εξοπλισμός, όπως κάδοι και παγκάκια, που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας για τους πολίτες της Αττικής. Όλες οι εργασίες αναβάθμισης υλοποιήθηκαν με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του χώρου, αλλά και στο φυσικό οικοσύστημα του Κήπου που είναι ένα από τα σημαντικότερα της Αττικής και η διαχρονική διαφύλαξή του αποτελεί προτεραιότητα.

Παράλληλα, ο Οργανισμός Έδρα, που δραστηριοποιείται στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων εφαρμόζοντας ολιστική προσέγγιση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη για τις διάφορες ομάδες πληθυσμού που εξυπηρετεί, θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί τις δυνατότητες του Κήπου για τους ωφελουμένους του, με δωρεάν μετακινήσεις για αναψυχή, με ξεναγήσεις από το έμπειρο προσωπικό του Κήπου.

"Κρυμμένος θησαυρός" στο Χαϊδάρι

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BAT Hellas, κ. Vitalii Kochenko, ανέφερε: «Η συνεισφορά της ΒΑΤ στην ελληνική κοινωνία είναι διαρκής, με αρωγούς πάντοτε τους εργαζόμενους της εταιρείας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που συμβάλλαμε ενεργά σε αυτό το έργο για ένα κρυμμένο θησαυρό της Αττικής που δείχνει ένα Καλύτερο Αύριο».

Η ενίσχυση του Κήπου στοχεύει στην προσέλκυση επισκεπτών τόσο από την περιοχή της Δυτικής Αττικής που βρίσκεται, όσο και από πολίτες όλης της Αττικής, καθώς και τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη. Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους δέχεται επισκέπτες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ξεναγούνται στην έκταση των 1.860 στρεμμάτων, είτε μόνοι τους είτε με την καθοδήγηση των εργαζομένων του Κήπου, ο οποίος διοργανώνει ομαδικές ξεναγήσεις. Συμπληρωματικά, στον Βοτανικό Κήπο φιλοξενούνται περίπου 4.000 είδη φυτών και οι πολίτες που τον επισκέπτονται μπορούν να έρθει σε επαφή με πλήθος αυτών από κάθε άκρη του πλανήτη.

Ο Οικονομικός και Διοικητικός προϊστάμενος του Βοτανικού Κήπου Διομήδους, κ. Στέλιος Σούλιος, δήλωσε σχετικά: «Η Διοικητική Επιτροπή του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Βοτανικός Κήπος Ι. & Α. Ν. Διομήδους” εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς την BAT Hellas, για την ευγενική προσφορά εθελοντικών εργασιών βελτίωσης του καλλωπισμού της έκτασης του Κήπου, καθώς και εξοπλισμού υλικοτεχνικής υποδομής αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών πρoς τους επισκέπτες. Η προσφορά αυτή μας ενθαρρύνει να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την προστασία και ανάδειξη του μεγαλύτερου Βοτανικού Κήπου της Ευρώπης σε έναν σημαντικό χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, έρευνας και αναψυχής, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

H δέσμευση της ΒΑΤ να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) για τους ενήλικους καταναλωτές, για την κοινωνία και για τους εργαζομένους της εταιρείας, τοποθετεί στο κέντρο της στρατηγικής της τη βιωσιμότητα, μέσα από ενέργειες με μακροχρόνια αξία για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση (ESG). Στο διαρκές ταξίδι βιωσιμότητας της, η BAT Hellas έχει αναπτύξει και εφαρμόζει εξειδικευμένα σχέδια δράσης μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητά της, διασφαλίζοντας ότι η βιωσιμότητα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και στο επίκεντρο των ενεργειών της.

Η BAT Hellas είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, εταιρικής ευθύνης και απασχόλησης, με έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες. Η εταιρεία ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν διεθνή Όμιλο που λειτουργεί από το 1902, απασχολεί περισσότερους από 50.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 175 αγορές. Η Ελλάδα έχει επιλεγεί ως περιφερειακό κέντρο και για το Ισραήλ, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button