ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Πυρετώδης προσπάθεια για να αγοραστεί πριν κλείσουν τα σχολεία το αμαξίδιο της Κωνσταντίνας

Τεράστια είναι η ανταπόκριση στο κάλεσμα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου για μια κοινή προσπάθεια να αγοραστεί ειδικό αμαξίδιο για την Κωνσταντίνα, μια νεαρή Δαφνιώτισσα που το έχει μεγάλη ανάγκη για να μπορέσει να κινηθεί.
Ο συμπολίτης κ. Μάκης Βασαλάς παραδίδει στον διευθυντή του 6ου Δημοτικού, κ. Σπύρο Τσόλκα, μια σακούλα με καπάκια. Όπως βλέπετε, σε λίγες μέρες η αίθουσα έχει γεμίσει με σακούλες και κουτιά γεμάτα καπάκια. Βέβαια χρειάζονται πολλά ακόμη και η προσπάθεια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Πριν μερικές μέρες δημοσιεύσαμε το κάλεσμα της σχολικής κοινότητας να συγκεντρωθούν πλαστικά καπάκια συσκευασιών, το οποίο έτυχε θερμής αποδοχής από χιλιάδες Χαϊδαριώτες. Παράλληλα, ενημερώθηκαν και κινητοποιήθηκαν τα σχολεία της πόλης και της δυτικής Αθήνας. Θέλουν να ελπίζουν ότι πριν κλείσουν τα σχολεία θα καταφέρουν να πάρουν το αμαξίδιο.
Το “Χαϊδάρι Σήμερα” επισκέφθηκε το σχολείο στο Δαφνί για να ενημερωθεί για την πρόοδο της προσπάθειας. Την ώρα εκείνη παρέδιδε τα καπάκια του ο κ. Βασαλάς, ενώ την ίδια στιγμή έφτασε φορτηγάκι από άλλο σχολείο, που έφερνε κουτιά με χιλιάδες πλαστικά. Μάς είπε ότι τα περισσότερα τα μαζεύει από παραλίες.
Η Κωνσταντίνα είναι Δαφνιώτισσα και περιμένει ένα καροτσάκι το οποίο, δυστυχώς, η οικογένειά της δεν έχει τα μέσα να το αγοράσει, γιατί είναι πολύ ακριβό, λόγω ειδικών προδιαγραφών με θωρακική στήριξη κτλ.
Γι’ αυτό κινητοποιήθηκαν τα παιδιά, τα οποία “πήραν την υπόθεση πάνω τους”. Όπως μάς είπε ο διευθυντής κ. Τσόλκας, που επίσης αγωνίζεται όπως και ο υπόλοιπος σύλλογος των διδασκόντων, οι μαθητές εμπλέκονται άμεσα σε όλη τη διαδικασία: Μαζεύουν καπάκια, κουβαλούν όσα έρχονται από πηγές εκτός σχολείου, λογαριάζουν, συσκευάζουν, τακτοποιούν. Αγωνιούν να προλάβουν το καλοκαίρι και το κλείσιμο του σχολείου.
Όση ώρα βρισκόμαστε εκεί γίναμε μάρτυρες εντατικής δουλειάς για να γίνει πιο ποιοτική η ζωή μιας νέας κοπέλας, απόδειξη ότι το δημόσιο σχολείο είναι πρωτοπόρο στην κοινωνική δράση. Όσοι πιστοί, προσέλθετε… Τα ταπεινά καπάκια μπορούν να γίνουν ποτάμι από πολλούς μαζί και να φέρουν χαρά σε μια συμπολίτισσά μας.
Μ.Χ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button