Αυτούσιο το χτεσινό κείμενο για τη χιονόπτωση, με τον τίτλο και τις φωτογραφίες μας, σε ανταγωνιστική ιστοσελίδα. Και δεν είναι η πρώτη φορά!

Τελικά είναι πολύ εύκολο να εκδίδεις εξ αποστάσεως εφημερίδα που -για τους δικούς σου λόγους- θέλεις να την ονομάζεις και “χαϊδαριώτικη”. Παίρνεις τα κείμενα και τις φωτογραφίες από το “Χαϊδάρι Σήμερα” και τα αναρτάς στην ιστοσελίδα σου σαν δικά σου. Εννοείται ότι δεν γράφεις -έστω “για τα μάτια”- την πηγή, γιατί τότε πώς θα ισχυρίζεσαι ότι είσαι τοπική εφημερίδα;

Όταν όμως σου διαμαρτυρηθεί το “Χαϊδάρι Σήμερα” για την λογοκλοπή, γράφεις αμέσως την πηγή “Χαϊδάρι Σήμερα” και “καθάρισες”. Ιδού:

Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να εκδίδεις εφημερίδα ΚΑΙ στο Χαϊδάρι. Ούτε κούραση ούτε έξοδα, αλλά ύλη τσίλικη… Η δικαιολογία τους είναι ότι στο διαδίκτυο όλοι “παίρνουν”. Ναι ρε φίλε, “παίρνουν”, αλλά όχι από τον άμεσο ανταγωνιστή τους!!!

Δεν είναι ο μόνος. Ακόμη και έντυπα που εκδίδονται μέσα στην πόλη μας αντλούν από την ιστοσελίδα μας ανέξοδα υλικό, γράφοντας τάχα μου επιπόλαια και ανυποψίαστα “όπως έγραψε ο τοπικός ηλεκτρονικός Τύπος” -δηλαδή το “Χαϊδάρι Σήμερα”- χωρίς όμως να το αναφέρουν με το όνομά του, για να μην αποκαλυφθεί η δική τους ανεπάρκεια. (Μίλησε κανείς για ντροπή;)

Κάπως έτσι, εμείς τρέχουμε σε Δημοτικά Συμβούλια και κάνουμε έρευνες και ρεπορτάζ για την πόλη και μετά έρχεται με όλη του την άνεση, καθισμένος στο γραφείο του, ο κάθε αυτοθαυμαζόμενος επαγγελματίας δημοσιογράφος με τα ακουστικά στα αυτιά να κάνει σχόλια και να λέει εξυπνάδες, φυσικά πάνω σε αυτά που έγραψε ο ανώνυμος “τοπικός ηλεκτρονικός Τύπος”. Ε ρε τι εύκολα που βγαίνει το μεροκάματο για μερικούς…