ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Τελικά, είναι πολύ εύκολο να εκδίδεις εφημερίδα στο Χαϊδάρι…

Αυτούσιο το χτεσινό κείμενο για τη χιονόπτωση, με τον τίτλο και τις φωτογραφίες μας, σε ανταγωνιστική ιστοσελίδα. Και δεν είναι η πρώτη φορά!

Τελικά είναι πολύ εύκολο να εκδίδεις εξ αποστάσεως εφημερίδα που -για τους δικούς σου λόγους- θέλεις να την ονομάζεις και “χαϊδαριώτικη”. Παίρνεις τα κείμενα και τις φωτογραφίες από το “Χαϊδάρι Σήμερα” και τα αναρτάς στην ιστοσελίδα σου σαν δικά σου. Εννοείται ότι δεν γράφεις -έστω “για τα μάτια”- την πηγή, γιατί τότε πώς θα ισχυρίζεσαι ότι είσαι τοπική εφημερίδα;

Όταν όμως σου διαμαρτυρηθεί το “Χαϊδάρι Σήμερα” για την λογοκλοπή, γράφεις αμέσως την πηγή “Χαϊδάρι Σήμερα” και “καθάρισες”. Ιδού:

Τελικά, είναι πολύ εύκολο να εκδίδεις εφημερίδα στο Χαϊδάρι... 1

Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να εκδίδεις εφημερίδα ΚΑΙ στο Χαϊδάρι. Ούτε κούραση ούτε έξοδα, αλλά ύλη τσίλικη… Η δικαιολογία τους είναι ότι στο διαδίκτυο όλοι “παίρνουν”. Ναι ρε φίλε, “παίρνουν”, αλλά όχι από τον άμεσο ανταγωνιστή τους!!!

Δεν είναι ο μόνος. Ακόμη και έντυπα που εκδίδονται μέσα στην πόλη μας αντλούν από την ιστοσελίδα μας ανέξοδα υλικό, γράφοντας τάχα μου επιπόλαια και ανυποψίαστα “όπως έγραψε ο τοπικός ηλεκτρονικός Τύπος” -δηλαδή το “Χαϊδάρι Σήμερα”- χωρίς όμως να το αναφέρουν με το όνομά του, για να μην αποκαλυφθεί η δική τους ανεπάρκεια. (Μίλησε κανείς για ντροπή;)

Κάπως έτσι, εμείς τρέχουμε σε Δημοτικά Συμβούλια και κάνουμε έρευνες και ρεπορτάζ για την πόλη και μετά έρχεται με όλη του την άνεση, καθισμένος στο γραφείο του, ο κάθε αυτοθαυμαζόμενος επαγγελματίας δημοσιογράφος με τα ακουστικά στα αυτιά να κάνει σχόλια και να λέει εξυπνάδες, φυσικά πάνω σε αυτά που έγραψε ο ανώνυμος “τοπικός ηλεκτρονικός Τύπος”. Ε ρε τι εύκολα που βγαίνει το μεροκάματο για μερικούς…

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button