ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Μακάρι να πουλούσαν το Ελληνικό, όσο αγοράζουν το μπαζωμένο νταμάρι στο Χαϊδάρι!!!

Μακάρι να πουλούσαν το Ελληνικό, όσο αγοράζουν το μπαζωμένο νταμάρι στο Χαϊδάρι!!! 2

Σάλο προκάλεσε η δημοσίευση της έρευνας του ΤΕΕ για τη πραγματική αξία του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, καθώς απέδειξε ότι είναι τριπλάσια της προσφοράς που υπέβαλε το επενδυτικό σχήμα της Lamda Development, συμφερόντων Λάτση. Συγκεκριμένα, το ΤΕΕ υπολογίζει την αξία της γης (με στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ) σε 2,95 δισ. ευρώ, ενώ η εταιρεία προσέφερε μόνο 915 εκατ. ευρώ.


Μακάρι να πουλούσαν το Ελληνικό, όσο αγοράζουν το μπαζωμένο νταμάρι στο Χαϊδάρι!!! 4
Γι’ αυτό το πρώην νταμάρι στο Άνω Δάσος, πάνω από την οδό Αφροδίτης, ο Δήμος καλείται να πληρώσει αποζημίωση πολλαπλάσια από αυτήν που αποτιμήθηκε το “φιλέτο” του Ελληνικού! Εδώ το νταμάρι σε αεροφωτογραφία του 1960. Αν φρόντιζαν οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου μας να φτάσει αυτό το τεκμήριο στο δικαστήριο, μαζί με την έκθεση του ΙΓΜΕ που βεβαιώνει ότι η γη είναι μπαζωμένη και ακατάλληλη για δόμηση, τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για ουσιαστική υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και του Δημοσίου.
Γιατί δεν το έκαναν; 

Σε ανύποπτο χρόνο, πριν λίγους μήνες, από τις στήλες αυτής της εφημερίδας διατυπώθηκαν έντονες επιφυλάξεις για την αποτίμηση της αξίας του υπερ-οικοπέδου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, με δικαστική απόφαση, η οποία, όπως φαίνεται βασίστηκε σε ελλιπή στοιχεία. Συγκεκριμένα, για ένα μπαζωμένο νταμάρι στο Άνω Δάσος, το αρμόδιο δικαστήριο έκρινε πώς ο Δήμος μας πρέπει να αποζημιώσει τους φερόμενους σαν ιδιοκτήτες του προς 600 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο! Την ίδια στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ έκανε δεκτή την προσφορά της Lamda Development για το “φιλέτο” του Ελληνικού αντί 92 ευρώ/τετραγωνικό. Δηλαδή, αν το Ελληνικό πληρωνόταν με την αξία γης του μπαζωμένου νταμαριού στο Χαϊδάρι, θα έπρεπε να καταβληθούν από τον επενδυτή 3.600.000 ευρώ!

 

Φυσικά, ισχύει και το αντίστροφο: αν το Ελληνικό αποτιμάται λιγότερο από 100 ευρώ/τετραγωνικό, ποια είναι η αξία του μπαζωμένου νταμαριού, για το οποίο το δικαστήριο όρισε τιμή 600 ευρώ/τετραγωνικό και ο Δήμος Χαϊδαρίου απειλείται με αποζημίωση ύψους σχεδόν 5.000.000 ευρώ;

Ασφαλώς για τα παραπάνω υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες, τόσο στην κυβέρνηση για το φιάσκο του Ελληνικού όσο και στον Δήμο μας για τα “περίεργα” του μπαζωμένου νταμαριού.
 

Παραθέτουμε τα σχετικά δημοσιεύματα, που έχουν, πιστεύουμε, εξαιρετικό ενδιαφέρον:

 

 

– Στο Χαϊδάρι, πληρώνουμε τον κατιμά για φιλέτο. Ως πότε θα “στραγγίζεται” η χώρα;

– Ντοκουμέντο: “Μαντάρα” τα έκανε ο Δήμος, στα ύψη η αποζημίωση για μπαζωμένο οικόπεδο

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button