ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Αναστάτωση στην Αφαία από διαρροή σε αγωγό λυμάτων. Μέχρι τη θάλασσα του Σκαραμαγκά η ρύπανση!

Το ρέμα που περνάει μέσα από την Αφαία αποπνέει μυρωδιές βόθρου εδώ και λίγες μέρες. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι όχι μόνο από την όχληση, αλλά και για λόγους υγείας, καθώς το ρέμα κυλάει δίπλα στην πλατεία και την παιδική χαρά, όπου κινούνται καθημερινά πολλά παιδιά.

Από αυτό τον αγωγό, κοντά στο αντλιοστάσιο λυμάτων του Δαφνιού, χύνονται τα βρόμικα νερά στο ρέμα και φτάνουν στην Αφαία και στη θάλασσα του Σκαραμαγκά. 

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μεγάλο τσιμεντένιο αγωγό της ΕΥΔΑΠ, λίγο κάτω από το αντλιοστάσιο λυμάτων του Δαφνιού. Δεν είναι απολύτως διαπιστωμένο ότι τα βρόμικα νερά προέρχονται από εκεί, αλλά είναι το πιθανότερο.

Αναστάτωση στην Αφαία από διαρροή σε αγωγό λυμάτων. Μέχρι τη θάλασσα του Σκαραμαγκά η ρύπανση! 1
Αντιαισθητική και επικίνδυνη λίμνη λυμάτων στο Άλσος Δαφνιού.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” φωτογράφισε εχτές την διαρροή νερού. Ο επίμαχος αγωγός βρίσκεται μέσα στον Άλσος Δαφνιού, δίπλα στην Εθνική Οδό. Τα νερά βγαίνουν από το στόμιο αυτό και κυλούν στο ρέμα, μέσα στο Άλσος, και από εκεί φτάνουν στην Αφαία, επιβαρύνοντας σοβαρά τη συνοικία.

Όμως δεν σταματούν εδώ. Λίγες εκατοντάδες μέτρα τα βοθρόνερα πιο κάτω χύνονται στη θάλασσα, μολύνοντας τον Κόλπο της Ελευσίνας. Ακριβώς δίπλα ανύποπτοι άνθρωποι κάνουν κάθε μέρα μπάνιο στην παραλιούλα του Σκαραμαγκά!

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου έχει ζητήσει από την ΕΥΔΑΠ να κάνει έλεγχο στο αντλιοστάσιο στο Δαφνί, καθώς μπορεί να υπάρχει διαρροή. Αναμένεται η ενημέρωση από την ΕΥΔΑΠ.

Αναστάτωση στην Αφαία από διαρροή σε αγωγό λυμάτων. Μέχρι τη θάλασσα του Σκαραμαγκά η ρύπανση! 3
Το ρέμα διασχίζει την Αφαία, φέρνοντας στη συνοικία τη ρύπανση και τη μόλυνση. Εδώ, ακριβώς δίπλα στην πλατεία. 

Έντονα παράπονα φτάνουν στην εφημερίδα μας και από άλλες γειτονιές (Κυπρίων Αγωνιστών, Κορυτσάς, Χίου κτλ.) για το μόνιμο πρόβλημα της δυσωδίας από τους υπόγειους αγωγούς, που κάθε καλοκαίρι ειδικά βασανίζει τους δημότες. Θα επανέλθουμε.

Αναστάτωση στην Αφαία από διαρροή σε αγωγό λυμάτων. Μέχρι τη θάλασσα του Σκαραμαγκά η ρύπανση! 5

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button