ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Πρέπει να μείνει και να πεθάνει στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος;

γράφει ο Κώστας Ασπρογέρακας

Ο Α. Τσοχατζόπουλος “ήρε τις αμαρτίες του όλου ΠΑΣΟΚ”. Σε μια διαβολική συγκυρία, δεν “βρέθηκε” ούτε ένας ακόμη πρωτοκλασάτος να σηκώσει ένα ακόμη τσουβάλι “άχυρα” μαζί του.

Το δίκαιό μας, εκτός των άλλων, είναι μπολιασμένο και με ιδέες του χριστιανικού πολιτισμού (ακόλαστες – αθέμιτες πράξεις κ.α.)

Στο οντολογικό και ουσιαστικό του περιεχόμενο ο πολιτισμός αυτός επιτάσσει: “να μην συνεχίζουμε να χτυπάμε έναν συνάνθρωπό μας, που είναι “πεσμένος” οριστικά και αμετάκλητα και στην μορφή και το περιεχόμενό του έχει την ιδιότητα του ΙΚΕΤΗ και μόνον”.

Στις περιπτώσεις σαν την παραπάνω, φωτεινός οδηγός για το τι πρέπει να κάνουμε στέκεται το μέγεθος και το ανάστημα του δικού μας Σωκράτη.

Ο Σωκράτης δεν αντιπροσωπεύει το δικαίωμα του ατόμου (Α. Τσοχατζόπουλου) στην “κουτσουρεμένη” πλέον ελευθερία του, ενάντια στο δικαίωμα της Πόλης, να συνεχίσει να τον κρατάει στην φυλακή, αλλά την δίκαιη Πόλη ενάντια στην άδικη.

Δεν διακυβεύεται εδώ η ατομική ελευθερία σκέψης και συνείδησης, αλλά η πολιτική συνείδηση και σκέψη, δηλαδή η Πόλη, που τη δέχονται το ίδιο κι ο Σωκράτης και οι δικαστές του.

Μ’ αυτές τις σκέψεις ας πορευτεί και η δικαστική εξουσία, με “μπούσουλα” και οδηγό το Σωκράτη, σπάζοντας το “απόστημα” της πάση θυσία και μέχρι το φυσικό τέλος του Α. Τσοχατζόπουλου, απόλυτης, εκδίκησης της Πόλης απέναντί του.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button