ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ο Γιώργος Τερζάκης Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ

Μια πολύ σημαντική θέση ευθύνης αναλαμβάνει ο συμπολίτης μας πολιτικός μηχανικός Γιώργος Τερζάκης. Τοποθετείται Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Πρόκειται για τον φορέα που διαχειρίζεται πάνω από 72.000 ακίνητα ιδιοκτησίας του ελληνικού κράτους.

 

Χαϊδάρι Σήμερα Ο Γιώργος Τερζάκης "ξετρυπώνει" δημόσια περιουσία που νέμονταν επιτήδειοι 2

Ο νέος Πρόεδρος της ΕΤΑΔ είναι καλός γνώστης του αντικειμένου, τόσο στην τεχνική όσο και στην νομική του διάσταση. Πρόκειται για ιδιαίτερα κρίσιμη θέση, καθώς η αξιοποίηση της τεράστιας αυτής περιουσίας μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη της οικονομίας. Ταυτόχρονα όμως είναι και πολύ δύσκολη θέση, καθώς το
65% των ακινήτων αυτών θεωρείται ότι βρίσκεται υπό προβληματικό καθεστώς, δείγμα της αναποτελεσματικότητας του κράτους μας και της ανικανότητάς του να θέσει σε κίνηση τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα (οι περισσότερες χώρες διαθέτουν πολύ μικρότερο δημόσιο πλούτο). Μόνον στα καταπατημένα, που θεωρούνται χαμένα για το Δημόσιο, κατατάσσονται 28.234, ενώ τα υπόλοιπα διεκδικούνται από ιδιώτες με πολύχρονες
δικαστικές προσφυγές.

Η “Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου” Α.Ε. στη σημερινή της μορφή, περιλαμβάνει τρεις Εταιρίες που συγχωνεύτηκαν το 2011: την ”Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα” Α.Ε., την “Ολυμπιακά Ακίνητα” Α.Ε. και την ΚΕΔ Α.Ε. Αποτελεί στην ουσία μια γιγάντια εταιρία κρατικού real estate, με αποστολή να λειτουργεί ως μοναδικός διαχειριστικός βραχίονας της “ιδιωτικής” ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Αυτή τη στιγμή τα «καθαρά» ακίνητά της είναι 10.626 και μερικώς «καθαρά» 1.435. Υπάρχουν επίσης 7.386 ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί σε διάφορους φορείς, κυρίως δήμους, κατά πλήρη κυριότητα και 1.322 μόνον κατά χρήση.


Προτεραιότητα της Εταιρείας είναι η εξυγίανση του χαρτοφυλακίου ακινήτων με τακτοποίηση των παθογενειών, καθώς και η αναβάθμιση των διαδικασιών διαχείρισης και αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου, με διαφάνεια, με αξιοπιστία.Ο 52χρονος Γιώργος Τερζάκης είναι απόστρατος μηχανικός του Στρατού με μεγάλη πείρα στην υλοποίηση δημόσιων έργων και στη διαχείριση δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Η εφημερίδα μας είχε την τύχη να συνεργαστεί μαζί του σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις εκκρεμών υποθέσεων της περιουσίας του Δήμου Χαϊδαρίου και γνωρίζει από πρώτο χέρι την αφιλοκερδή και αφανή εργατικότητα και αφοσίωσή του στην υπεράσπιση των συμφερόντων της πόλης μας, η οποία δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε ποτέ, με ευθύνη των διοικήσεων του Δήμου μας. Χαρακτηριστική (όχι η μοναδική) είναι η πολύχρονη εργασία του σχετική με την είσπραξη εισφορών σε γη και χρήμα από την ένταξη του Άνω Δάσους στο σχέδιο, από την οποία υπολογίζεται ότι ο Δήμος απώλεσε περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 11.000.000 ευρώ (!) (συνεργάστηκε με τον Κώστα Ασπρογέρακα). Την δουλειά αυτή άφησε αναξιοποίητη η διοίκηση Μαραβέλεια, αλλά και -όπως φαίνεται- η σημερινή δημοτική αρχή (ελπίζουμε η συνέχεια να διαψεύσει την εκτίμηση αυτή).

Επίσης, έργο Τερζάκη είναι η προμελέτη – νομοτεχνική τεκμηρίωση για την αξιοποίηση για λογαριασμό του Δήμου Χαϊδαρίου της παράνομα μπαζωμένης προβλήτας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, έκτασης 200 στρεμμάτων, με προοπτική να αλλάξει η εικόνα και η οικονομική θέση του Δήμου Χαϊδαρίου.

Λιγα ενδεικτικά δημοσιεύματά μας που αφορούν την δράση του Γιώργου Τερζάκη στο Χαϊδάρι:


Η Εσπλανάδα του Χαϊδαρίου! Μια “άλλη” ιδέα για την ανάκτηση της θάλασσάς μας

“Χάνεται η περιουσία του Δήμου και… αγρόν αγοράζουν”

“Ξεχασμένα εκατομμύρια”: Αυστηρή προειδοποίηση από τον Σύλλογο Δάσους

 

Κάτι κινείται: Συνάντηση Δήμου – Στρατού, για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Στρατόπεδο

 

Central Park Χαϊδαρίου – Διαχείριση Στρατοπέδων

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button