ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Χαϊδάρι


Η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα σφραγίσει μια ξεχωριστή εκδήλωση που θα γίνει στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, με αφορμή την έναρξη της φοίτησης των προσφυγόπουλων στα σχολεία της πόλης. Τίτλος της “Ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών ξεκινάει με τα παιδιά”. 

Σε ανώτατο πολιτειακό επίπεδο, λοιπόν, θα εκφραστεί η βούληση της κοινωνίας μας να τηρήσει της καταστατικές αρχές του ΟΗΕ για την προστασία των προσφύγων. 
Το περιεχόμενο της δράσης που θα παρουσιαστεί ξεκινάει από τους Έλληνες μαθητές και μαθητές-πρόσφυγες από τον χώρο φιλοξενίας του Σκαραμαγκά. Θα παρουσιάσουν εικαστικό έργο, εμπνεόμενοι από την Γκουέρνικα του Πικάσο, θα τραγουδήσουν και θα μιλήσουν για πανανθρώπινες αξίες όπως φιλία, αδελφοσύνη και πολιτισμό.
Διοργανώνουν η Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, ο Δήμος Χαϊδαρίου και η οργάνωση «Ορίζοντες – Ανθρωπιστικές και Πολιτιστικές Δράσεις», την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, ώρα 19.30΄, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση.
Στον χώρο της εκδήλωσης θα εκτίθενται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 14 – 19 Φεβρουαρίου καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών από τα σχολεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας που θα απεικονίζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στα προσφυγόπουλα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button