ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Μιχάλης Σελέκος: Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα ευρωπαϊκά προγράμματα!

Η εκλογική εβδομάδα ολοκληρώνεται και το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας έχει κορυφωθεί. Βασικό αντικείμενο συζήτησης αποτελούν οι θέσεις του Μιχάλη Σελέκου και της Λαϊκής Συσπείρωσης γύρω από σοβαρά ζητήματα, όπως η διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων, στα οποία επικεντρώνει την κριτική του ο αντίπαλος συνδυασμός “Πάμε να Ενώσουμε το Χαϊδάρι”. Σήμερα το μεσημέρι θέσαμε σχετικά ερωτήματα στον Μιχάλη Σελέκο.   


Οι αντίπαλοί σας σάς αποδίδουν τη κατηγορία ότι θα καταστήσετε τον Δήμο “ανενεργό” με την πολιτική σας. Τι απαντάτε;

Αυτοί οι οποίοι έχουν διαλύσει τον Δήμο και δεν έχουν κάνει κανένα έργο τα τελευταία χρόνια, έχουν το θράσος να βγαίνουν δυο μέρες πριν τις εκλογές και να λένε ότι θα οδηγήσουμε σε αδράνεια τον Δήμο. Είναι μεγάλο ψέμα, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αντίθετα, είμαστε σίγουροι ότι με την συμβολή των συμπολιτών μας ο Δήμος θα κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα, για να λυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα της πόλης.
Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι εναντίον της ένταξης του Δήμου Χαϊδαρίου στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, από τα οποία τα επόμενα χρόνια η αυτοδιοίκηση προσδοκά μεγάλα κονδύλια;
Εμείς θα διεκδικήσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ από αυτά τα προγράμματα. Αυτά τα χρήματα είναι του ελληνικού λαού και αυτό που θα κάνουμε είναι να χρησιμοποιηθούν σωστά και όχι σαν απορρόφηση και σπατάλη για έργα βιτρίνας, για μελέτες χωρίς έργα και για αλλαγή πλακοστρώσεων. Θα χρησιμοποιηθούν στους παιδικούς σταθμούς για να μην πληρώνουν οι γονείς τροφεία και για να λειτουργήσουν πλήρως στελεχωμένοι. Για να δείτε το μέγεθος του ψέματος, ο Δήμος Πετρούπολης (κομμουνιστής δήμαρχος) απορρόφησε 16.000.000 ευρώ από προγράμματα ΕΣΠΑ για υποδομές της πόλης, σχολεία, παιδικούς σταθμούς. Το Χαϊδάρι πήρε επί διοίκησης Μαραβέλια 1.400.000, όπως ομολογούν οι ίδιοι. Βγάλτε συμπεράσματα…
Σχετικά με τις θέσεις συμβασιούχων στον Δήμο, ποια είναι η θέση σας; 
Εμείς παλεύουμε για να μην απολυθεί κανένας, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Όσοι ισχυρίζονται ότι εμείς λέμε όχι στους συμβασιούχους, είναι οι ίδιοι που έχουν ήδη υπογράψει τις απολύσεις συμβασιούχων, αφού οι συμβάσεις λήγουν στις 30/6 και 31/7. 
Η λειτουργία δομών του Δήμου με ΚΟΙΝΣΕΠ (παιδικοί σταθμοί, Κολυμβητήριο κτλ), γιατί σάς βρίσκει αντίθετους;
Οι ΚΟΙΝΣΕΠ είναι σκαλοπάτι για την πλήρη ιδιωτικοποίηση, που σημαίνει συρρίκνωση των λειτουργιών του Δήμου, με ακριβότερα τροφεία και συνδρομές, αλλά και εξαθλίωση των εργαζομένων σε αυτές, οι οποίοι πληρώνονται με ένα ξεροκόμματο. 
Εκκρεμεί εδώ και χρόνια η είσπραξη μεγάλων χρηματικών ποσών, που οφείλονται στον Δήμο, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης. Πώς θα ενεργήσετε;
Είναι σοβαρό θέμα, με το οποίο θα ασχοληθούμε σαν διοίκηση του Δήμου, προκειμένου να διερευνήσουμε όλες τις πλευρές και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Χαϊδαρίου, επιτέλους.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω πως εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτό τον κατήφορο της λασπολογίας, του ψέματος και των εκβιασμών, όπου βαδίζει η παράταξη του κ. Μποζίκα. Πιστεύουμε ότι ο λαός της πόλης μας γνωρίζει τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας και τον αγώνα μας για όλα τα παραπάνω ζητήματα. Θα είμαστε δημοτική αρχή για όλους τους Χαϊδαριώτες.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button