ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Προβληματισμός στην Αστυνομία για την αναβίωση σκληρών συμμοριών στην Δυτική Αττική

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας από τις ενδείξεις αναβίωσης της οργανωμένης μαφίας στην Δυτική Αττική, σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο” της Κυριακής. Στελέχη της αστυνομίας και κύκλοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις συνδέουν το φαινόμενο αυτό με την αποφυλάκιση γνωστών ποινικών, κάποιοι εκ των οποίων ίσως ενεργοποιήθηκαν ξανά με νέες εγκληματικές ομάδες.
Στο μικροσκόπιο έχουν μπει ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι φέρονται ως βασικοί ύποπτοι για το ρόλο του «εγκεφάλου» και του εντολοδότη. Όπως λένε στον “Ελεύθερο Τύπο” καλά πληροφορημένες πηγές, ομογενείς από χώρες της Σοβιετικής Ένωσης έχουν αρχίσει και συνεργάζονται στενά με ομάδες Ρομά, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα.
«Στη Δυτική Αττική έχουμε το βαρύ έγκλημα, που προέρχεται από ομογενείς (Ρωσία, Καζακστάν) και το χαμηλότερης έντασης έγκλημα που προέρχεται από Ρομά. Έχει παρατηρηθεί, ωστόσο, συνεργασία ανάμεσά τους. Τον αρχηγικό ρόλο τον έχουν οι ομογενείς, που δεν αποκλείεται να παίρνουν μερίδιο της λείας από επιθέσεις που κάνουν Ρομά. Ερευνάται σοβαρά το ενδεχόμενο ενεργοποίησης μέχρι πρότινος ανενεργών συμμοριών», λέει χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, άτομα που αποφυλακίστηκαν είχαν κατηγορηθεί για προστασία, ληστείες, οπλοκατοχή και χαίρουν σεβασμού από τα μέλη των εγκληματικών τους οργανώσεων.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, ανεξαρτήτως του εντολέα, υπάρχουν μέλη στις συμμορίες αυτές που δεν έχουν την κουλτούρα της οργανωμένης μαφίας, που θα αποθησαυρίσει, θα επιχειρήσει να ξεπλύνει τη λεία της, δεν θα αφήσει ίχνη πίσω της. Αντιθέτως, έχουμε παραδείγματα πρόχειρης δράσης ατόμων που ληστεύουν για να πάρουν ένα ακριβό αυτοκίνητο και να διάγουν πολυτελή βίο. Αυτό κάνει τις συμμορίες αυτές ευάλωτες.
Χρηματοκιβώτια
Προτεραιότητα για την Ασφάλεια Αττικής έχει η εξάρθρωση των περίφημων «ληστών των χρηματοκιβωτίων», που έχουν χτυπήσει σε δεκάδες εγκαταστάσεις επιχειρήσεων. Τέτοιο περιστατικό έχει συμβεί και στο Χαϊδάρι, σύμφωνα με έγκυρη αστυνομική πηγή που μίλησε στην εφημερίδα μας.
Η σύνθεση των συμμοριών αλλάζει ανάλογα με το χτύπημα, όπως και ο οπλισμός που φέρουν οι δράστες. Το πλεονέκτημα για την Αστυνομία είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν λειτουργούν «επαγγελματικά» και αφήνουν πίσω τους πλήθος στοιχείων.«Ανεξαρτήτως του εντολέα, υπάρχουν μέλη στις συμμορίες αυτές που δεν έχουν την κουλτούρα της οργανωμένης μαφίας, που θα αποθησαυρίσει, θα επιχειρήσει να ξεπλύνει τη λεία της, δεν θα αφήσει ίχνη πίσω της. Αντιθέτως, έχουμε παραδείγματα πρόχειρης δράσης. Ατόμων που ληστεύουν για να πάρουν ένα ακριβό αυτοκίνητο και να διάγουν πολυτελή βίο. Αυτό κάνει τις συμμορίες αυτές ευάλωτες», προσθέτει αστυνομική πηγή.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Ολόκληρο χρηματοκιβώτιο σήκωσε στο Χαϊδάρι το πολυπλόκαμο μαφιόζικο συνδικάτο των Ρομά

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button