ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Βαγγέλης Ντηνιακός: «Όσα οραματιζόμαστε, θα τα πετύχουμε!»

 
Τον απολογισμό των δράσεων της στα 2,5 χρόνια παρουσίας της μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, πραγματοποίησε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου η παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά», με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου. Αξιοσημείωτο είναι ότι το παρόν έδωσαν επιφανείς συνδημότες μας που προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους, πρώην αντιδήμαρχοι της διοίκησης Μαραβέλια και πρόεδροι από διάφορους εθνικοτοπικούς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας. 
 
 
Ο επικεφαλής της παράταξης, Βαγγέλης Ντηνιακός, ξεκινώντας το χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, αρχές πλέον του 2017, έχουμε διανύσει τη διαδρομή ενός έτους με νέες δράσεις και ενέργειες. Είμαστε λοιπόν πιστοί στις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις μας, που δώσαμε σε αυτή την αίθουσα δώδεκα μήνες πριν. Είχαμε παρουσιάσει πέρυσι στον ίδιο χώρο τις προτάσεις και τις ενέργειές μας για τα τρία μεγάλα οραματικά μας σχέδια για το Χαϊδάρι. Το Στρατόπεδο, το ΜΕΤΡΟ, την Ακτή Σκαραμαγκά, καθώς επίσης και την παρουσίαση του Haidari Agenda, μιας ψηφιακής και αναλογικής πλατφόρμας που δίνει φωνή στους δημότες, να εκφράζουν τα προβλήματα αλλά και τις δικές τους  προτάσεις για την πόλη».
“Τι έκανε η σημερινή διοίκηση για το Στρατόπεδο”
Στη συνέχεια της ομιλίας του θεώρησε πως λόγω της οικονομικής κρίσης ο Δήμος οφείλει να σταθεί αρωγός στους δημότες του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ομόφωνες αποφάσεις που ελήφθησαν στο Δημοτικό αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από δικές τους πρωτοβουλίες. Με αυτές αναγνωρίζεται  το Στρατόπεδο ως χώρος Ιστορικής Μνήμης. Αναρωτήθηκε όμως ποιες ενέργειες έκανε η σημερινή δημοτική αρχή γι’ αυτό. Κατά την άποψή του θα έπρεπε να στείλει σχετικό έγγραφο, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος με την κεντρική εξουσία και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.
“Να φτάσει το ΜΕΤΡΟ στο Χαϊδάρι” 
Για το θέμα του ΜΕΤΡΟ υπενθύμισε πως έγινε πρόσφατα από μέρους τους η παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης πρότασης. Μαζί με τους ειδικούς συνεργάτες τους, παρακολουθούν στενά το θέμα και κατά διαστήματα πραγματοποιούν συναντήσεις προκειμένου να αναδείξουν την ανάγκη, η προέκταση της νέα γραμμής του ΜΕΤΡΟ να συνεχιστεί επί της Λεωφόρου Αθηνών,  μέχρι το Χαϊδάρι.
“Έχουμε σχεδιάσει ένα έργο κόσμημα για την Ακτή Σκαραμαγκά” 
Παράλληλα, η περσινή πρότασή του για αξιοποίηση της Ακτής Σκαραμαγκά συγκεκριμενοποιήθηκε και ενισχύθηκε. Σχεδιάστηκε από μέλη της παράταξης του ένα άρτιο αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα, κόσμημα για τη Δυτική Αθήνα, όπως το χαρακτήρισε. Μια απαρχή για αναβάθμιση και ανάπτυξη  στην υποβαθμισμένη περιοχή του Δήμου μας. Γι’ αυτή την πρόταση προχώρησαν σε επαφές με υπηρεσιακά και πολιτικά πρόσωπα, με αρχικό στόχο την εξεύρεση χρηματοδότησης για ένα έργο υπερτοπικής σημασίας. Για να ξεκινήσει όμως το έργο θα πρέπει αρχικά να λυθεί το ιδιοκτησιακό ζήτημα, κάτι το οποίο ζήτησαν να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η απάντηση του δημάρχου ήταν πως το θέμα έχει ξανασυζητηθεί και ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε πως ο χώρος θα παραχωρηθεί στο Δήμο, όταν θα αποχωρήσουν οι πρόσφυγες. Ο κ. Ντηνιακός το χαρακτήρισε ως μια δήλωση εμπιστοσύνης του κ. Σελέκου προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι μια παραχώρηση ακινήτου μπορεί  να γίνει και πριν από την αποχώρηση αυτών που κάνουν χρήση της έκτασης. Κάτι που, κατά τον κ. Ντηνιακό, φανερώνει το μέγεθος οκνηρίας, αποτυχίας και ανικανότητας της δημοτικής αρχής, να κυνηγήσει δύο σημαντικά έργα για την πόλη. Πρόσθεσε πως το κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε η διοίκηση Σελέκου είναι αντίθετο στη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), άφησε έτσι να εννοηθεί, πως αυτός να είναι ένας λόγος που η δημοτική αρχή δεν παίρνει πρωτοβουλίες
“Να μην ξεχάσουν τις υποσχέσεις τους για το προσφυγικό” 
Ο κ. Ντηνιακός θέλησε να ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι στους πρόσφυγες και στην εκπαίδευση των μικρών αυτών παιδιών. Όπως είπε συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις υποστήριξής τους, όμως οι αρμόδιοι δεν πρέπει να εφησυχάζουν και να ξεχνάνε τις υποσχέσεις τους περί προσωρινής εγκατάστασης, αλλά και της προφανούς ακαταλληλότητας του χώρου.
“Έτσι θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας”
Ανέφερε ακόμα μια σημαντική πρωτοβουλία που πήραν για τη στήριξη των αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της πόλης μας. Μια πρόταση που έκαναν στο Δημοτικό Συμβούλιο για οργάνωση αυτεπιστασίας με εργασίες και έργα, για την αντιμετώπιση βασικών λειτουργικών αναγκών της πόλης, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Γιατί για εμάς πάνω απ’ όλα είναι η αξιοπρέπεια του ανθρώπου μέσα από τη δυναμική ένταξη του στην κοινωνία και όχι μέσα από την παθητική επιδοματική του στήριξη», είπε χαρακτηριστικά.
“Μακάρι να πετύχει ο κ. Σελέκος…” 
Ο κ. Ντηνιακός συνέχισε λέγοντας πως η σημερινή δημοτική αρχή δεν αγκάλιασε αυτές τις ενέργειες, αλλά τις είδε με μικροψυχία. Υπενθύμισε πως στη περσινή εκδήλωση της παράταξής του είχε πει πως μακάρι η σημερινή δημοτική αρχή να αλλάξει στάση, ώστε να την χειροκροτήσουν και εκείνοι. Η ευχή όμως αυτή ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε.
Υπενθύμισε ακόμα την πρόσφατη πετυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσαν τον περασμένο Δεκέμβρη με θέμα την καθιέρωση του Ειδικού Διαμεσολαβητή και αναφέρθηκε σε θέματα από την τρέχουσα καθημερινότητα στην πόλη μας. Μεταξύ άλλων για την καθαριότητα, τη στήριξη της τοπικής αγοράς και τη δίκαιη διαχείριση των αθλητικών υποδομών προς τα σωματεία της πόλης μας.
“Αυτό είναι το επικοινωνιακό πολυεργαλείο μας”
Στη συνέχεια έκανε μια εκτενή παρουσίαση του νέου καινοτόμου εργαλείου της παράταξής του το Haidari Agenda, που συμπληρώνει τον ένα χρόνο λειτουργίας του. Το επιστέγασμα της καινοτόμου πλατφόρμας τους ήρθε με πρόσφατη πανελλήνια βράβευση. Ακολούθησε η προβολή ενός video που καταγράφει τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας.
“Δεν θα αφήσουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη”
Κλείνοντας υποστήριξε  πως η ανικανότητα της δημοτικής αρχής την οδηγεί κάποιες φορές σε αυταρχική συμπεριφορά απέναντι σε δημότες, που διατυπώνουν παράπονά τους και επισημαίνουν προβλήματα στην πόλη μας. «Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για το καλό της πόλης. Δεν θα αφήσουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Δεν θα αφήσουμε ακόμα και τώρα,  που είμαστε αντιπολίτευση. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αδιαπραγμάτευτα στην πολυσυλλεκτικότητα και την ανεξαρτησία της παράταξης μας. Προσωπικά παιχνίδια δεν κάνουμε και ούτε επισκεπτόμαστε κομματικά γραφεία για να πάρουμε εντολές. Και βέβαια δεν είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε ύποπτα ιδιωτικά συμφέροντα, παρά μόνο το συμφέρον της πόλης και των πολιτών. Σε αυτή την προσπάθεια δεν ζητάμε μόνο τη στήριξη σας. Σας θέλουμε κοντά μας. Να βάλουμε όλοι μαζί ένα και μόνο κριτήριο. Την πραγματική αγάπη για την πόλη. Τότε να είστε βέβαιοι ότι όσα οραματιζόμαστε θα τα επιτύχουμε», κατέληξε ο κ. Ντηνιακός καταχειροκροτούμενος.
Ακολούθησε η κοπή της πίτας. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατήρ Ιγνάτιος, εφημέριος στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας. Ο ιερωμένος ευχήθηκε σε όλους υγεία και μακροημέρευση. Με τη σειρά του ο  κ. Ντηνιακός έδωσε τις δικές του ευχές για υγεία και δύναμη σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε,  αλλά και θετική διάθεση που τη χρειαζόμαστε και να τη μεταδίδουμε στους γύρω μας.
Βασίλης Καρατζαφέρης: “Θα εφαρμόσουμε ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης” 
Ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Καραταζαφέρης τόνισε πως η συμμετοχικότητα του κόσμου τους δίνει ώθηση στο  να αγωνιστούν από τη θέση της αντιπολίτευσης για ένα καλύτερο Χαϊδάρι.  Η αγάπη και ανταπόκριση του Χαϊδαριώτικου λαού δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε κανένα έντυπο. Αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως η παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά» θα είναι η επόμενη δημοτική αρχή,  σημείωσε πως γνωρίζουν πως δεν θα μπορέσουν να κάνουν θαύματα. Δεν θα εκλεγούν όμως για να διαχειριστούν το μηδέν. Δεν θα εκλεγούν για να διαχειριστούν τα καθημερινά προβλήματα της πόλης,  που είναι αυτονόητο πως θα επιλύονται. Μέσα από ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης του Δήμου, θα υλοποιήσουν τους μεγάλους οραματικούς στόχους που έχουν για το Χαϊδάρι.
Δημήτρης Τσατσαμπάς: “Θέλουμε να δημιουργήσουμε υπεραξία για την πόλη” 
Βαγγέλης Ντηνιακός: «Όσα οραματιζόμαστε, θα τα πετύχουμε!» 1
Ο έτερος δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Τσατσαμπάς, χαρακτήρισε την ομιλία του κ. Ντηνιακού πολλή μεστή και ουσιαστική. Το περιεχόμενο της έστειλε και ένα μήνυμα: Ότι η ελπίδα για την πόλη υπάρχει και συνεχίζει να μεγαλώνει. Τα τελευταία χρόνια η πόλη μας όχι μόνο έμεινε στάσιμη, αλλά δυστυχώς έμεινε και πίσω. Αντίθετα, γειτονικές πόλεις που παλιότερα ζήλευαν το Χαϊδάρι, το έχουν ξεπεράσει. Κατά τον κ. Τσατσαμπά, η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έβαλε μπροστά το συμφέρον της πόλης, αλλά το ιδιωτικό όφελος. Η τωρινή διοίκηση του Δήμου βάζει μπροστά το κομματικό συμφέρον. Αντίθετα -όπως είπε- η  δική τους παράταξη προτάσσει μόνο το συλλογικό συμφέρον, δηλαδή το συμφέρον της πόλης. Το έργο τους ως αντιπολίτευση, είναι περισσότερο ακόμα και από αυτό της σημερινής δημοτικής αρχής. «Αγωνιζόμαστε γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε υπεραξία για την πόλη, με στόχο  την καλύτερη ποιότητα  ζωής όλων των κατοίκων», είπε και καταχειροκροτήθηκε.
Μετά τη λήξη της εκδήλωσης εκατοντάδες παρευρισκόμενοι έσπευσαν να συγχαρούν τους τρεις δημοτικούς συμβούλους της παράταξης και να τους δηλώσουν την υποστήριξη τους στον αγώνα που έχουν ήδη ξεκινήσει.
Βαγγέλης Ντηνιακός: «Όσα οραματιζόμαστε, θα τα πετύχουμε!» 3 Βαγγέλης Ντηνιακός: «Όσα οραματιζόμαστε, θα τα πετύχουμε!» 5 Βαγγέλης Ντηνιακός: «Όσα οραματιζόμαστε, θα τα πετύχουμε!» 7

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button