ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω: Μνημείο καταστροφής του περιβάλλοντος και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος

Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω. Αφού κατέστρεψαν το περιβάλλον και το δημόσιο χρήμα αποφάσισαν να την καταργήσουν!!! 
Ευθύνες θα ζητηθούν;
Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω: Μνημείο καταστροφής του περιβάλλοντος και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος 2
Δυτική Περιφεριακή Αιγάλεω, πάνω από τη λίμνη Κουμουνδούρου. Στο βάθος είναι ο Σκαραμαγκάς. Ευθεία, πάνω από το τούνελ, περνάει το δεύτερο τμήμα της αρχαίας Ιεράς Οδού. 
Κύριε διευθυντά,
Σχετικά με το άρθρο σας  «Ταφόπλακα στο μεγάλο έργο αναβάθμισης του κόμβου Σκαραμαγκά, μόνιμη η τριτοκοσμική εικόνα στην περιοχή» και ανεξάρτητα από τις εκτιμήσεις σας για τη χρησιμότητα του κόμβου και την ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω, εκτιμώ ότι θα ήταν χρήσιμο να ενημερωθούν οι αναγνώστες σας ότι πριν την ακύρωση του έργου από την Περιφέρεια, είχε ήδη καταργηθεί στο υπό κατάθεση νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας –Αττικής 2021, όπως είχα παρουσιάσει στο blog του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου, 8 Αυγούστου 2013  http://xpolis.blogspot.gr/2013/08/2021.html.
 
Γράφαμε, λοιπόν, πριν από τέσσερα χρόνια για τη Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω: 
Το έργο είχε προγραμματιστεί να έχει άλλη κατεύθυνση στο ύψος της Λ.Αθηνών, άλλαξε στην πορεία σχεδιασμό (κάποιοι που ξέρουν λένε ότι καλώς άλλαξε, γιατί αν περνούσε πάνω από την μικρή ακτή Σκαραμαγκά με γέφυρα θα υποβάθμιζε τελείως την ακτή και την πρόσβαση στη θάλασσα) αλλά «ξέχασαν» να ενημερώσουν τους χρηματοδότες, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι η Ε.Ε. σταμάτησε τη χρηματοδότηση του έργου, γιατί άλλο είχαν εγκρίνει και άλλο στην πράξη είδαν να υλοποιείται.
• Στη συνέχεια προφανώς δεν υπήρχαν ίδιοι εθνικοί πόροι για να συνεχιστεί το έργο, προέκυψε και η προσφυγή στο ΣτΕ μιας κυρίας που την κέρδισε (υπεράσπισε την περιουσία της στο βουνό!) και έτσι από το 2003 η κατάσταση παραμένει στάσιμη.
• Στάσιμη σημαίνει ότι δεν προχωράει το έργο, δεν προχωράει και η θεραπεία, δηλαδή η περιβαλλοντική αποκατάσταση.
• Μαθαίνουμε ότι προγραμματίζεται νέα παρέμβαση με νέους οδικούς άξονες στην περιοχή Σχιστό Σκαραμαγκά (όρος Αιγάλεω), Λ.Αθηνών (από Δαφνί μέχρι Ασπρόπυργο) και στο ύψος της υπάρχουσας γέφυρας (μετά την Αφαία) προς το Ποικίλο Όρος. Χωρίς να γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες προβλέπουμε ότι πάλι θα την «πληρώσει το βουνό» και γι΄ αυτό διαφωνούμε. Το μόνο που αποδεχόμαστε είναι η ολοκλήρωση του έργου της Δ.Π.ΑΙΓ. για να προχωρήσει η περιβαλλοντική αποκατάσταση.

 

Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω: Μνημείο καταστροφής του περιβάλλοντος και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος 4
Ήδη την 1/8/2013 το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας [ΕΔΩ] στα αρμόδια Υπουργεία.
Σας ενημερώνω ότι ετοιμάζονται ενημερωτικές πινακίδες, για να τοποθετηθούν στο δασικό δρόμο του Ποικίλου Όρους, πάνω από την πρώην Δυτική Περιφερειακή, που θα γράφουν “Μνημείο καταστροφής του Περιβάλλοντος, προχειρότητας και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος”.
Για το θέμα του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας – Αττικής 2021 θα επανέλθω.
Κώστας Φωτεινάκης
Δημοτικός Σύμβουλος “Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι”
Πρόεδρος των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ

 

Γραμματέας  του  ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button