ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Μ. Σελέκος: “Μαϊμού” το πλεόνασμα Μαραβέλια, θα κάνουμε διαχειριστικό έλεγχο

Μ. Σελέκος: "Μαϊμού" το πλεόνασμα Μαραβέλια, θα κάνουμε διαχειριστικό έλεγχο 1
Σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο η διοίκηση Μαραβέλια διαφήμιζε ένα σημαντικό οικονομικό πλεόνασμα στον Δήμο Χαϊδαρίου, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα “χρυσή κότα” (μάλλον εννοούσαν “κότα με τα χρυσά αυγά”), την οποία ορέγονται πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι. Το πλεόνασμα αυτό υπολογιζόταν προεκλογικά στα 3.000.000 ευρώ. 

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόεδρος κ. Ελευθερία Τοκατλίδου μίλησε για ταμείο άνω του 1.500.000 ευρώ, ενώ στην ίδια συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αποστόλης Θεοφίλης ανέβασε το πλεόνασμα -ούτε λίγο ούτε πολύ- στα 11.000.000 ευρώ!!! Για να μην θεωρηθεί δικό μας λάθος το κολοσσιαίο νούμερο που αναφέρθηκε, παραθέτουμε ακριβώς τη φράση του: “Ο ισολογισμός του 2013
δείχνει το Δήμο Χαϊδαρίου πλεονασματικό εξαιτίας μιας έκτακτης επιχορήγησης
που πήραμε το 2012-13, 8.534.000 ευρώ. Έχουμε
άλλα 3.000.000 πλεόνασμα, δηλαδή 11.000.000 ευρώ
πλεόνασμα, τα οποία προκύπτουν από τη
μείωση δαπανών και κυρίως από τη μείωση
της μισθοδοσίας, αλλά και κάποιες άλλες
παρεμβάσεις που γίνονται το τελευταίο
διάστημα, κυρίως στα καύσιμα που είχαμε
μείωση 40% στο έτος 2013.”

Η απερχόμενη δημοτική αρχή, λοιπόν, επαίρεται ότι αφήνει σε ρόδινη οικονομική κατάσταση τον Δήμο. Τι λέει όμως ο άνθρωπος που θα πάρει στα χέρια του την “χρυσή κότα”; Ρωτήσαμε τον Μιχάλη Σελέκο για την δική του άποψη σχετικά με τον πλεόνασμα, αλλά και για την πιθανότητα να κάνει διαχειριστικό έλεγχο. 
Χαρακτηριστικό του πόσο δίνει βάση στα λεγόμενα της σημερινής διοίκησης είναι η φράση του “ο Δήμος δεν έχει χρήματα να αγοράσει σκούπες και σακούλες…”. Ακολουθούν οι απαντήσεις του.

– Κύριε Σελέκο, η σημερινή δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι σάς αφήνει ένα σημαντικό ταμειακό πλεόνασμα ύψους. Ξεκινάτε, λοιπόν, μια ανέφελη δημαρχία;

Τα πλεονάσματα είναι πλασματικά, καθότι έλαβαν πρόσφατα δύο δάνεια, το πρώτο ύψους 8.500.000 ευρώ και το δεύτερο 5.500.000 ευρώ. Είναι εύκολο να παρουσιάσεις πλεόνασμα που δεν υπάρχει. Ενδεικτικό της οικονομικής κατάστασης, αυτή στιγμή, είναι ότι ο Δήμος δεν έχει χρήματα να αγοράσει σκούπες και σακούλες…
– Θα κάνετε διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου μας, όπως ζητούν πολλοί δημότες;
Θα επιδιώξουμε να έχουμε μια πλήρη εικόνα για τα οικονομικά μέσα από διαχειριστικό έλεγχο που θα κάνουμε και το αποτέλεσμα θα το παρουσιάσουμε στον κόσμο. Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, καθαροί και να έχουν όλοι την πλήρη εικόνα των οικονομικών του Δήμου.
Ολόκληρη η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Μιχάλη Σελέκου στον έντυπη έκδοση της εφημερίδας μας, που θα κυκλοφορήσει στις 6 Ιουλίου.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button