ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Μεγάλη πορεία των μαθητών στο Χαϊδάρι

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πορεία 500 και πλέον μαθητών από τα σχολεία της πόλης μας. Συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο και κατευθύνονται προς τα γραφεία της Γ΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Αιγάλεω, διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις του Νέου Λυκείου και την εφαρμογή της Τράπεζας θεμάτων.

Συμμετέχουν κυρίως μαθητές λυκείου και λιγότεροι από τα γυμνάσια. Κεντρικά συνθήματα είναι “Όχι στην Τράπεζα θεμάτων” (να που πάντα μια τράπεζα έρχεται να ταράξει τη ζωή μας), “Βάλτε πανελλήνιες και στο Δημοτικό”, “Κατάληψη παντού”.

Στο περιθώριο της πορείας 

Δύο μικρά περιστατικά, αντί σχολίου της συγκέντρωσης:

– Όταν η εφημερίδα μας άρχισε να βγάζει φωτογραφίες της πορείας, ένας μαθητής έδειξε την έντονη ενόχλησή του από την παρουσία μας εκεί. Από όσα μάς είπε, συνάγεται δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό, καμιά εφημερίδα, οποιονδήποτε συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με το “σύστημα” που έχει οδηγήσει την κοινωνία σε αυτή την κατάσταση.

– Αμέσως μετά, μάς πλησίασε ηλικιωμένος Χαϊδαριώτης που βρισκόταν στο κυλικείο του Δημαρχείου. Τα λόγια του εκ διαμέτρου αντίθετα:
– “Αντί να γυρνούν στους δρόμους, έπρεπε να είναι στο θρανίο και να διαβάζουν. Ο πατέρας τους το ξέρει τι τραβάει, που λειώνει στη δουλειά”.
– “Είσαι σίγουρος ότι έχει δουλειά;”, ήταν η δική μας αυθόρμητη απάντηση.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button