ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Η καλλιτεχνική – εκπαιδευτική δράση τού Δ. Μιχαλόπουλου στο ΧαϊδάριΟ Δημήτρης Μιχαλόπουλος, καθηγητής Θεολογίας – Ιεροψάλτης – Καθηγητής Ελληνικής – Βυζαντινής – παραδοσιακής μουσικής,  έχει γράψει τη δική του ιστορία στα καλλιτεχνικά πράγματα της πόλης μας και έχει αφήσει τη σφραγίδα του με μοναδικές εκδηλώσεις. 

Υπήρξε καθηγητής βυζαντινής και παραδοσιακής χορωδίας των ΚΑΠΗ Χαϊδαρίου. Γνώστης θεατρολογίας και υποκριτικής, διέπρεψε σαν ο ιδρυτής  της πρώτης τους μουσικο-θεατρικής ομάδας  “ατίθασα νιάτα”. Καθιερώθηκε ως εμπνευστής παραστάσεων που άφησαν εποχή, ενώ  έδωσε ώθηση στον ευαίσθητο υπερήλικα,  ρίχνοντάς τον  στα βαθιά νερά να τον ανεβάσει στην σκηνή με αέρα ηθοποιού, που θα ζήλευαν και επαγγελματίες.

Καινοτόμες και πρωτοπόρες δράσεις σε επίπεδο κοινωνικού έργου, όπως λαογραφικά δρώμενα, κάλαντα, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, συναυλίες κ.λπ. άλλες υλοποιήθηκαν και άλλες…έμειναν στο ράφι, μόνο ως προτάσεις.

Τα σενάρια, με καλλιτεχνική επιμέλεια του ιδίου και εμπνευσμένα από την Αναστασία Μιχαλοπούλου, προσαρμοσμένα στον καθένα ξεχωριστά, άφησαν εποχή.

Κορυφαία στιγμή όταν η δασκάλα του, αείμνηστη Δόμνα Σαμίου, τίμησε με την παρουσία της την αποκριάτικη παράσταση δρώμενων από τα απαγορευμένα αποκριάτικα τραγούδια του δίσκου της.

Η αποκοπή του από αυτή την  δραστηριότητα και ενασχόληση είχε μεγάλο κόστος στα μέλη των ΚΑΠΗ, διασκορπίζοντάς τα σε εναλλακτικές λύσεις, και πολλοί ζητούσαν διαρκώς την επάνοδό του.

Η καλλιτεχνική - εκπαιδευτική δράση τού Δ. Μιχαλόπουλου στο Χαϊδάρι 1

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button