ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ένα Σαββατοκύριακο για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ

ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ

To Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)  μας προσκαλεί  σε ένα ανοιξιάτικο σαββατοκύριακο με πρωτότυπες δράσεις και δραστηριότητες για τους μικρούς  φίλους και επίκεντρο τη μάθηση και την ευεξία.  

Το Σάββατο ένα ιδιαίτερο Αρχιτεκτονικό Εργαστήρι (Πράσινες χαράξεις//11.3) εμπνευσμένο από τα έργα του Ελβετού αρχιτέκτονα Bernard Tschumi, προσκαλεί έφηβους να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, ανακαλύπτοντας τη σημασία των φυσικών στοιχείων στην ανάπτυξη ενός αρχιτεκτονικού έργου. Παράλληλα, οι μικρότεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα μάθουν για τον θρυλικό Μινώταυρο και θα τον αναζητήσουν στον Λαβύρινθο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος (Μινώταυροι στο Λαβύρινθο//11/3), δημιουργώντας στη συνέχεια τις δικές τους εκδοχές. 

Το πρωί της Κυριακής, το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί για πρώτη φορά, το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα El Sistema Greece (12/3, 11.00-12.00) το οποίο στοχεύει να συνεισφέρει αρχικά στη μουσική παιδεία και στη ζωή γενικότερα των παιδιών προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα, και στη συνέχεια στην ευρύτερη κοινωνία μέσα από ένα ανοιχτό μάθημα – παιχνίδι με κύριο εργαλείο το χορωδιακό τραγούδι. Το μάθημα πραγματοποιούν οι δάσκαλοι του El Sistema Greece με μια μικρή ομάδα παιδιών προσφύγων, ενώ συμπράττει η ορχήστρα  Il Pomo d’ oro.
 
Η Κυριακή  συνεχίζεται με πολλή δράση καθώς τα παιδιά θα μπορούν είτε να πειραματιστούν με Χούλα Χουπ (Ο κόσμος του Χούλα Χουπ//12/3), είτε να συμμετάσχουν σε ένα διασκεδαστικό και ενθουσιώδη αγώνα με ρίψεις, δρόμους και άλματα (Τρίαθλο για παιδιά//12/3), και να γνωρίσουν με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό τρόπο, τα χαρακτηριστικότερα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button