ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Τα καλά νέα: Τομή στις δημόσιες συγκοινωνίες του Χαϊδαρίου!

“Λευκός καπνός” βγήκε από το κτήριο του ΟΑΣΑ, μετά τη συνάντηση συνεργασίας στελεχών του Οργανισμού με τον δήμαρχο Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκο, που αφορούσε τα μεγάλα προβλήματα των δημόσιων συγκοινωνιών στην πόλη μας. Σύμφωνα με σχόλιο του ίδιου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, η συνεργασία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε δέσμευση ότι θα μελετηθούν προσεκτικά οι προτάσεις του Δήμου, σε μια προσπάθεια να γίνουν όλες δεκτές! Τα καλά νέα: Τομή στις δημόσιες συγκοινωνίες του Χαϊδαρίου! 1
Στιγμιότυπο από την συνάντηση της Παρασκευής στα γραφεία του ΟΑΣΑ.
Τη Διοίκηση του ΟΑΣΑ εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού κος Βαγγέλης Ρέντζιος, ενώ παρέστη και ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Ηλίας Βαρυτιμιάδης. Ο κος Ρέντζιος είναι μόνιμος κάτοικος Αιγάλεω και γνωρίζει πολύ καλά έτσι κ αλλιώς τα προβλήματα με τη λειτουργία και τη συχνότητα των δρομολογίων των Αστικών Λεωφορείων στην περιοχή μας. Παρακολούθησε άλλωστε και τον εντονότατο, πρόσφατο σχολιασμό των πολιτών για το θέμα αυτό μέσα από την ιστοσελίδα της εφημερίδας μας, αλλά και τις σελίδες μας στο facebook.
Με βάση τις προτάσεις του Δήμου μας, ο ΟΑΣΑ θα συντάξει μελέτη, που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. “Μόλις οι διαδικασίες ολοκληρωθούν, είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε το νέο σχεδιασμό την επόμενη μέρα”, δήλωσε πριν λίγο στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ο κ. Ρέντζιος.
Οι αλλαγές που σχεδιάζονται
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η διοίκηση του Οργανισμού αναγνωρίζει ότι τα δρομολόγια των γραμμών 803 και 811 είναι αραιά, γι’ αυτό το λόγο θα πυκνώσουν, ώστε να εκτελούνται ανά 15΄, τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα!
Στον νέο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η πλήρης αναμόρφωση του δρομολογίου του 811, ώστε να ξεκινάει από το Δαφνί, να διέρχεται από το Δάσος, να περνάει από την Αγία Μαρίνα και να καταλήγει στον Εσταυρωμένο.
Ο Μιχάλης Σελέκος ζήτησε και την δημιουργία γραμμής μέχρι την Εφορία Αιγάλεω, όπου υπάγεται το Χαϊδάρι, αλλά ο Οργανισμός θεωρεί ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να να γίνει, διότι υπάρχει πρόβλημα με την διαδρομή επιστροφής του λεωφορείου. 
Σημαντική είναι και η πρωτοβουλία του ΟΑΣΑ να δημιουργηθούν λεωφορειόδρομοι στην Ιερά Οδό, από τον Κηφισό έως την Αγία Μαρίνα, τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο. Ήδη η πρόταση έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Αιγάλεω και θα υλοποιηθεί από τον ερχόμενο Μάιο. Ο ΟΑΣΑ υπολογίζει ότι όλα τα δρομολόγια που διέρχονται από την Ιερά Οδό θα συντομεύσουν κατά 15 λεπτά. Τώρα η δεξιά λωρίδα της Ιεράς Οδού δεν χρησιμεύει για τίποτε άλλο, παρά μόνο για χώρος στάθμευσης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Ο Σελέκος στον ΟΑΣΑ για τα σούπερ προβληματικά δρομολόγια των λεωφορείων

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button