ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Από το συντριβάνι στο πλατάνι

Ας το δεχτούμε σαν οριστικό: Ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει πολύ κακή σχέση με τα συντριβάνια! Ένα – ένα, όσα υπήρχαν στην πόλη μας, έπεσαν σε αχρηστία. Ένα  – ένα γέμισαν σκουπίδια, ανακατεμένα με σωλήνες και καλώδια. Γκρίζα εικόνα, πικρή γεύση εγκατάλειψης, παραδοχή της ήττας.
 
Από το συντριβάνι στο πλατάνι 2
 
Για το συγκεκριμένο συντριβάνι της πλατείας του Δάσους, όπως και για άλλα, έχουμε καταγράψει την απογοήτευση του κόσμου αρκετές φορές (Εικόνες ερημοποίησης στην πόλη. Η εικόνα του χώρου σημαδεύει την ψυχολογία μας). Γράφαμε χαρακτηριστικά για την διοίκηση Μαραβέλια, τον Οκτώβριο του 2012: “Στις καφετέριες γύρω από αυτό το συντριβάνι πίνουν τον καφέ τους πολλά στελέχη της δημοτικής αρχής… μέσα στην άνεση! Δεν βλέπουν; Δεν ντρέπονται; Δεν ακούν τα σχόλια γύρω τους, γεμάτα κατεδαφιστική ειρωνεία για τις επιδόσεις τους;”
Η σημερινή δημοτική αρχή, από τη μεριά της, πήρε τη μεγάλη απόφαση ότι το συντριβάνι “δεν παλεύεται” και το κατεδαφίζει. Ήδη οι εργασίες ξεκίνησαν. Στη θέση του θα τοποθετηθεί ένα μεγάλο πλατάνι για να σκιάσει την πλατεία με το πλούσιο, δροσερό φύλλωμά του.
Ζητήσαμε τη γνώμη πολιτών και καταστηματαρχών. Οι περισσότεροι μάς είπαν ότι θα προτιμούσαν το συντριβάνι… αρκεί βέβαια να λειτουργεί. Και το πλατάνι όμως δεν τους “χαλάει”, αν και οι μαγαζάτορες θα προτιμούσαν να μην γίνουν οι εργασίες κατακαλόκαιρο, που η πλατεία έλκει τον κόσμο. Χώρια που δεν διακρίνεται ιδιαίτερη σπουδή για την αποπεράτωση των εργασιών…
Μια δική μας παρατήρηση: Γιατί η δημοτική αρχή δεν έβαλε το θέμα σε δημόσια συζήτηση, ώστε να πουν τη γνώμη τους οι δημότες που συχνάζουν στην πλατεία; Θα ήταν μια πράξη σεβασμού της κοινής γνώμης, αλλά και αύξηση των πιθανοτήτων να ακουστούν μερικές ακόμα καλές ιδέες.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button