ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ελένη Καμπόλη: Αυτά πέτυχα στην Τεχνική Υπηρεσία

 
Η Ελένη Καμπόλη, νέα αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Αισθητικής της Πόλης (με κύριο αντικείμενο ευθύνης την Καθαριότητα, το Πράσινο, την Αυτεπιστασία, τη Διοίκηση κ.ά.) σε δελτίο Τύπου που μάς απέστειλε αναφέρεται στο έργο που έκανε στην μέχρι πριν λίγες μέρες θέση της ως αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας.  
Μετά από δυόμιση χρόνια στη θέση της Αντιδημάρχου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαϊδαρίου, οφείλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου για τα έργα που διαχειρίστηκα όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζοντας τους πενιχρούς πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Θέλω να επισημάνω πόσο δύσκολη ήταν η διεκδίκηση των χρηματοδοτήσεων, ξεκινώντας έναν αγώνα δρόμου για διεκδίκηση πόρων από την Πολιτεία, γνωρίζοντας ότι δεν ήταν δεδομένοι.
 
Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε πόρους από χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, απέναντι στη δυσκίνητη Κεντρική Διοίκηση.
 • Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της Ιερού Λόχου στην περιοχή της Αγίας Γρηγορούσας και άλλων οδικών παρεμβάσεων, εντός του 2012.
 • Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του αύλειου χώρου του Νέου Δημαρχείου, έργο το οποίο είναι σε εξέλιξη και πλησιάζει η ολοκλήρωση του.
 • Κατασκευάζεται βρεφονηπιακός σταθμός στην περιοχή του Δάσους Χαϊδαρίου, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Γ΄ Σεπτεμβρίου και Ηρώων Πολυτεχνείου, σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Χαϊδαρίου και με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, που μπορεί να φιλοξενήσει 30 παιδιά, ενώ παράλληλα διεκδικείται ο βρεφονηπιακός σταθμός της οδού Βεργίνας, που θα λύσει τα προβλήματα των γονέων του Άνω Δάσους.
Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση στα Προγράμματα:
 • Πρόγραμμα Εξοικονομώ.
 • Πρότυπα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης σε Δημόσια Σχολικά Κτίρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαϊδαρίου,  συγκεκριμένα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο, 7ο Νηπιαγωγείο, 6ο Γυμνάσιο, 8ο Δημοτικό, 12ο Νηπιαγωγείο.
 • Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτίρια και συγκεκριμένα στο 2ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο, 4ο  Γυμνάσιο, 10ο Νηπιαγωγείο, 10ο Νηπιαγωγείο και 14ο Δημοτικό Σχολείο, πρόταση του Δήμου μας 2012 και εγκρίθηκε το 2013.
 • Υπογειοποίηση Κάδων, πρόταση που υποβλήθηκε το 2013 και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση το ίδιο έτος.
 • Εξασφάλιση χρηματοδότησης 100.000 ευρώ για την κατασκευή οδοποιίας στην περιοχή της Κ. ΑΦΑΙΑΣ και την αντιστήριξη στην οδό Μούσχου, μετά τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2013, με την δημοπράτηση να είναι σε εξέλιξη όπως και οι κατασκευές φρεατίων στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου και της οδού Φιλοπάππου.
 • Παρεμβάσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας της πόλης, όπως ηλεκτροφωτισμός, πλακοστρώσεις (πλάκες πεζοδρόμων και πεζοδρομίων), οδοποιία (λακκούβες δρόμων, εσοχές κάδων κ.τ.λ.) όπως επίσης και πάσης φύσεως επισκευές στα Δημοτικά και Σχολικά Κτίρια.
 • Επισκευάστηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία οι κατοικίες των πλημμυροπαθών, όσων ζήτησαν παρέμβαση, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, στην οδό Επαύλεως και Φιλοπάππου.
 • Προτάθηκαν στο Πράσινο Ταμείο τον Απρίλιο του 2011 οι δεσμευμένοι χώροι του Δήμου Χαϊδαρίου προς αποζημίωση και ήδη αξιολογούνται.
 • Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ και την Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας Αττικής η μερική ανάκτηση και ανασύνταξη της 2/87 Πράξη Εφαρμογής και η αρμόδια υπηρεσία της Τεχνικής Υπηρεσίας είναι έτοιμη να την επεξεργαστεί, (σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας αρ. Πρωτ. 133262/9.8.2013).
 
Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου στην Τεχνική Υπηρεσία, που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια για την βελτίωση Ποιότητας Ζωής της Πόλης μας, και από την νέα θέση της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Αισθητικής της Πόλης θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου.
 
 
Αντιδήμαρχος
Περιβάλλοντος και Αισθητικής της Πόλης
Ελένη Καμπόλη 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button