ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Δύο ερωτήματα προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου

Γιατί αδρανεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στην αναθεώρηση της πράξης εφαρμογής 2/87 για το Άνω Δάσος;

Επί 3 δεκαετίες “σέρνεται” το πρόβλημα των μη καταβληθέντων εισφορών σε γη και χρήμα από την ένταξη του Άνω Δάσους στο σχέδιο πόλης και από το 2000 είναι και επισήμως γνωστό, χωρίς όμως οι αιρετές διοικήσεις του Δήμου, όπως και οι υπηρεσίες του, να προχωρούν στην επίλυσή του, γεγονός που βλάπτει τα συμφέροντα του Χαϊδαρίου.

Ωστόσο η νομική θέση του Δήμου Χαϊδαρίου δεν είναι καθόλου ανίσχυρη, καθώς έχει στα χέρια του ένα “όπλο” που προέρχεται από την Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, μετά από ερώτημα που έθεσε η αείμνηστη Ελένη Καμπόλη, ως ανιδήμαρχος τεχνικής Υπηρεσίας. Το ερώτημα για το θέμα της 2/87 στάλθηκε στις 15 Απρ 2011. Όπως έγραψε η ίδια η Ε. Καμπόλη στην εφημερίδα μας, “Αποδείχτηκε ότι ήταν η κίνηση ”ματ” για τα συμφέροντα του Δήμου. Διότι με το υπ’ αριθμ ΔΤΕ/β/52525/1015 η αρμοδιότερη υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ που μπορούσε να επιληφθεί του θέματος και με βάση πλήθος αποφάσεων ΣτΕ, γνωμοδότησε ότι «η ανάκληση διοικητικής πράξης είναι επιτρεπτή άνευ χρονικού περιορισμού, μόνο όταν, κατά την ειδικώς αιτιολογημένη κρίση της αρμόδιας αρχής, συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος ή η έκδοση της παράνομης πράξης, προκλήθηκε εκ δολίας ενέργειας του διοικουμένου».


Με δεδομένη την ύπαρξη επί 6ετία του παραπάνω εγγράφου της Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ρωτάμε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου:   

1. Είναι υπεύθυνη για την διεκπεραίωση της αναθεώρησης της πράξης εφαρμογής 2/87, ακόμη και χωρίς εντολή της πολιτικής ηγεσίας;
 
2. Αν ναι, πού οφείλεται η πολύχρονη καθυστέρηση;
 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
 

Η αντιδήμαρχος Ελένη Καμπόλη επικαλείται “πυρηνικό όπλο” για τα συμφέροντα του Δήμου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button