ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Μάριος Λιακόπουλος: “Σκευωρία”. Σήμερα παρουσιάζεται στον εισαγγελέα

Μάριος Λιακόπουλος: "Σκευωρία". Σήμερα παρουσιάζεται στον εισαγγελέα 1

Στο εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο πρώην αντιδήμαρχος Μάριος Λιακόπουλος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ του αθηναϊκού Τύπου, ο ίδιος αρνείται ότι χρηματίστηκε με το ποσό των 1.000 ευρώ σε προσημειωμένα χατονομίσματα από τον ιδιοκτήτη καντίνας και κάνει λόγο για σκευωρία, υποστηρίζοντας ότι «τα χρήματα αυτά μου τα έδωσε ο ιδιοκτήτης της καντίνας, γιατί ήθελε να μου κάνει ένα δώρο. Δεν εκβίασα κανένα. Σε όσους με κατηγορούν, θα κάνω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση». 


Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της καντίνας που τον κατήγγειλε στην Υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων, από την αρχή του χρόνου ο αντιδήμαρχος τον εκβίαζε και τον απειλούσε. Όπως ανέφερε «μου έλεγε συνεχώς ”εγώ βάζω πλάτη” για σένα. Με απειλούσε κάθε εβδομάδα και μου έλεγε ”τη Δευτέρα θα στη σφραγίσω την καντίνα”». 
Ιδιαίτερα επιβαρυντική ήταν η κατάθεση του δεύτερου ιδιοκτήτη καντίνας στην Ιερά Οδό, απέναντι από το Πράκτικερ, ο οποίος προσήλθε αυθορμήτως το απόγευμα του Σαββάτου στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, το οποίο ασχολείται με υποθέσεις διαφθοράς στο Δημόσιο, και κατήγγειλε ότι ο αντιδήμαρχος ζήτησε και από αυτόν 5.000 ευρώ, για να του ανανεώσει την άδεια. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη αυθόρμητη μαρτυρία μετέβαλε το κατηγορητήριο από πλημμέλημα σε κακούργημα, καθώς έδωσε στο αδίκημα τον χαρακτήρα του “κατ’ εξακολούθησιν”.
Καταγγελίες σχετικές με τις καντίνες, τα ανείσπρακτα επί χρόνια ενοίκια των καταστημάτων του Δήμου και πολλά ακόμα έχουν ακουστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά έχουν γραφτεί και σε δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, ωστόσο η δημοτική αρχή ουδέποτε έβαλε “το μαχαίρι στο κόκαλο” και τα άφηνε να κακοφορμίζουν, χωρίς μάλιστα να δίνει πειστικές απαντήσεις, στις οποίες πολλές φορές την είχε καλέσει και το “Χαϊδάρι Σήμερα”. Τουλάχιστον δύο φορές είχαμε καλέσει από τις στήλες της εφημερίδας μας, ακόμα και πρωτοσέλιδα, τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο να παραιτηθούν για όσα απαράδεκτα συνέβαιναν στον τομέα ευθύνης τους. Τελικά, ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας οδηγήθηκε από τις δραματικές εξελίξεις σε “κατόπιν εορτής” παύση του αντιδημάρχου, με μια χλιαρή πολιτική ανακοίνωση, στην οποία δόθηκε από τον ίδιο μεγάλο βάρος στη φιλία του με τον κατηγορούμενο.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button