ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Προκόπης Παυλόπουλος: “Θα μείνετε εδώ ώσπου να τελειώσει ο εφιάλτης του πολέμου”

«Είστε ένα κομμάτι μας, θα μείνετε εδώ όσο χρειασθεί, ώσπου να τελειώσει ο εφιάλτης του πολέμου. Και εύχομαι και ελπίζω πραγματικά να’ χα την τύχη, μια μέρα πολύ σύντομα, να μπορούσα να πάρω τους συμμαθητές σας τους Έλληνες, όταν πια θα έχετε γυρίσει στα σπίτια σας, και εκεί να σας δούμε να ξαναχτίζετε την δική σας πατρίδα»… Με αυτά τα λόγια έκλεισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον χαιρετισμό του, στην αποψινή εκδήλωση για τα παιδιά – πρόσφυγες στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου. Τίτλος της εκδήλωσης με τις υψηλές παρουσίες, ήταν «Ο διάλογος των πολιτισμών ξεκινάει με τα παιδιά». «Ο διάλογος των πολιτισμών –τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – μπορεί να τα καταφέρει πολλά, γιατί κάθε πραγματικός πολιτισμός πρέπει να υπερασπίζεται τον Άνθρωπο και την Ειρήνη».

«Πολιτισμός κ. Δήμαρχε», είπε απευθυνόμενος στον Μιχάλη Σελέκο, οικοδεσπότη της αποψινής εκδήλωσης, «που δεν έχει στο κέντρο του αυτές τις δύο έννοιες, δεν είναι πολιτισμός».
Στην εκδήλωση του Δήμου Χαϊδαρίου παραβρέθηκαν ακόμα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Σπύρος Μερκούρης κ.ά.
Αναλυτικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση αυτή στο “Χαϊδάρι Σήμερα”, αύριο το πρωί.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button