Χαϊδάρι Σήμερα
Ιερού Λόχου, σήμερα τα ξημερώματα. Ένα ορμητικό ποτάμι ύψους μισού μέτρου, καταστρέφει τις περιουσίες των κατοίκων.

Η σφοδρότατη νυχτερινή βροχόπτωση, που έπληξε τις δυτικές συνοικίες, προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στο Χαϊδάρι, ευτυχώς όχι και θύματα. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, δεκάδες υπόγεια και ισόγεια πλημμύρισαν, περιουσίες εξανεμίστηκαν.

Πυροσβέστες προσπαθούν να ελευθερώσουν τη διασταύρωση Ρίμινι και Φλούντζη. Οι οδηγοί έφταναν ανύποπτοι στη λίμνη, καθώς η Τροχαία δεν είχε διακόψει την κυκλοφορία. Τα αυτοκίνητα που παγιδεύτηκαν είναι δεκάδες.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις από πολλά σημεία της πόλης: Αφαία Σκαραμαγκά (σημειώθηκε λασπορροή που εισέβαλε σε σπίτια), Δαφνί, Αγνωνιστών Στρατοπέδου, Αστυθέα. Πέρα από κάθε όριο όμως είναι η καταστροφή στην περιοχή Ρίμινι, Φλουντζή, Ιερού Λόχου, όπου ο ορμητικός χείμαρος που κατέβηκε από το βουνό, μέσα από το Στρατόπεδο, σάρωσε στο διάβα του ό,τι βρήκε, παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα, απέκλεισε το Αττικό Νοσοκομείο, πλημμύρισε πολλά υπόγεια πάρκινγ, κατέστρεψε μηχανολογικό εξοπλισμό καταστημάτων και πολυκατοικών, απείλησε τη ζωή των κατοίκων της Ιερού Λόχου.

Αυτοκίνητο παρασύρθηκε από την είσοδο του Στρατοπέδου και μετά από δεκάδες μέτρα καρφώθηκε στη μάντρα της Ιερού Λόχου. Δείγμα της μανίας του νερού.

 

Αντλητικό της Πυροσβεστικής αδειάζει τα νερά, ύψους δύο μέτρων, από υπόγειο πολυκατοικίας της οδού Φλουντζή.. Στο συγκερκιμένο υπόγειο ήταν σταθεμευμένα 15 αυτοκίνητα. Ακόμα σκεπάστηκαν από τα νερά η εγκατάσταση του καλοριφέρ, του ασανσέρ και αποθήκες των ενοίκων.

 

Η παιδική χαρά της Ιερού Λόχου.

 

Το νοικοκυριό της κυρίας Παρασκευής Μανταλόβα, στην Ιερού Λόχου, καταστράφηκε από τα νερά του χειμάρρου. Την ίδια έβγαλαν από το ημιυπόγειο σπίτι της οι γείτονες.

 

Ο δήμαρχος Δ. Μαραβέλιας στον τόπο της καταστροφής. Απόδίδει τις ευθύνες στην αμέλεια του ΥΕΘΑ να κάνει έργα συγκέντρωσης των υδάτων μέσα στο Στρατόπεδο.

 

Πλημμυρισμένο το υπόγειο της SEAT Autolux, στην Λ. Αθηνών. Ο ιδιοκτήτης κ. Αλεξανδρόπουλος μάς είπε ότι  το ρεύμα της Λ. Αθηνών προς Δαφνί είχε μετατραπεί σε ποτάμι πλάτους 15 μέτρων, που πλημμύρισε όλα τα παρακείμενα υπόγεια.

 

Το υπόγειο του Σκλαβενίτη, στη Λ. Αθηνών.