ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Με γεια το καινούργιο μας ποταμάκι στον Άγιο Ανδρέα. Αλλά… από πού πηγάζει το νερό;

Με γεια το καινούργιο μας ποταμάκι στον Άγιο Ανδρέα. Αλλά... από πού πηγάζει το νερό; 1
Μια χαρά θέαμα, αλλά από πού πηγάζει το φρέσκο νεράκι, που κελαρύζει στο ρέμα του Αγίου Ανδρέα; 
Κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ… Γάργαρο νερό ρέει στο ρέμα που περνάει πίσω από τον Άγιο Ανδρέα, στον Ελαιώνα, ακόμη και τώρα που έχει μπει το καλοκαίρι για τα καλά. Αν δεν το πολυψάξει κανείς, μπορεί να πει: “Ωραία, αποκτήσαμε ποταμάκι. Το νερό κελαρύζει, τα πουλάκια κελαηδούν ευτυχισμένα, στις όχθες θάλλουν οι σκιερές πρασινάδες. Με γεια μας ο καινούργιος υγροβιότοπος της πόλης μας!”
Πράγματι, το περιβάλλον στη ρεματιά θυμίζει εξοχή, αν και βρισκόμαστε δίπλα στη Λεωφόρο Αθηνών. Από τη μια μεριά της όχθης, στον Άγιο Ανδρέα, μεγαλώνουν ωραία πλατάνια σε όμορφα πεζούλια. Απέναντι, η φύση ακολουθεί τον δικό της δρόμο, με ελιές και συκιές να θεριεύουν.   
Μάλλον όμως οι ωραίες εικόνες κρύβουν ένα δυσάρεστο μυστικό. Γιατί απλά δεν μπορεί να εμφανιστεί από το πουθενά μια πηγή νερού. Από πού έρχεται, λοιπόν; Ίσως, λένε κάποιοι που έχουν την ίδια απορία, οφείλεται σε μια μεγάλη διαρροή σε αγωγό της ΕΥΔΑΠ, κάτω από την Λεωφόρο Αθηνών, που εκβάλλει στο ρέμα. Αν αυτό συμβαίνει, τότε έχει χαθεί μια τεράστια ποσότητα πόσιμου νερού. 
Δεν μένει παρά να ερευνήσει η ΕΥΔΑΠ για δική της απώλεια νερού… και βλέπουμε.
Με γεια το καινούργιο μας ποταμάκι στον Άγιο Ανδρέα. Αλλά... από πού πηγάζει το νερό; 3

Με γεια το καινούργιο μας ποταμάκι στον Άγιο Ανδρέα. Αλλά... από πού πηγάζει το νερό; 5

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button