ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ποτέ μην πεις ποτέ…

Να πούμε και το μπράβο: τις μέρες αυτές πλακοστρώνεται το πεζοδρόμιο της οδού Ρίμινι, μεταξύ Αττικού Νοσοκομείου και οδού Φλούντζη. Συνεργείο της Αυτεπιστασίας του Δήμου στρώνει πλάκες και κόβει τα επικίνδυνα σίδερα που προεξείχαν από τη μάντρα.


Ποτέ μην πεις ποτέ... 1Από τότε που φτιάχτηκε το Νοσοκομείο έμενε σε άθλια κατάσταση το πεζοδρόμιο, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης στους ανθρώπους που ήθελαν με τα πόδια να πάνε στο Νοσοκομείο.

Αυτή ήταν η κατάσταση εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια!

Είναι ένα απλό, αλλά σημαντικό έργο για το οποίο αδιαφόρησαν διαδοχικές δημοτικές αρχές εδώ και χρόνια. Η εφημερίδα και οι αναγνώστες μας στηλίτευσαν επανειλημμένα την απαράδεκτη αυτή στάση του Δήμου, την οποία διόρθωσε η σημερινή δημοτική αρχή.

Ποτέ μην πεις ποτέ... 3

Η”γαλέρα” σε νέα ταξίδια

Πίσω από τα έργα υπάρχουν άνθρωποι. Τα μέλη του συνεργείου στην Ρίμινι εργάζονται με αξιοσημείωτο ζήλο, αλλά έχουν και σοβαρότατα παράπονα να μας πουν για την εργασιακή τους κατάσταση. Είναι πενταμηνίτες συμβασιούχοι προγράμματος του ΟΑΕΔ, που “παραχωρούνται” στους Δήμους. Αμείβονται με λιγότερο από 500 ευρώ, αλλά κι αυτά τους τα χρωστάει το Υπουργείο Εργασίας εδώ και 2,5 μήνες και γι’ αυτό βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Δεν δικαιούνται οικοδομικό ένσημο, δεν έχουν δικαίωμα άδειας κτλ. κτλ.

“Είμαστε μια απλή ανακύκλωση της ανεργίας, με κάτι σαν μισθό… ολόκληρα 480 ευρώ”, μάς είπε ένας από τους εργάτες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Από πού περνάμε; Εικόνες μπανανίας έξω από το Αττικόν, το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της Αθήνας

    

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button