ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Πρόταση Αποκατάστασης Παραθαλάσσιου Μετώπου ΑΚΤΗΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

 

Μέσα από την προβολή διαφανειών, το μουντό τσιμεντένιο κομμάτι των προσχώσεων, απέκτησε φως και ζωή, η θάλασσα “ξαναβάφτηκε γαλάζια”, η ακτή “που είχε αρρωστήσει γιατρεύτηκε”, το τσιμέντο έγινε χώμα, τα containers παιχνίδι και ο ήλιος λαμπίριζε διαφορετικά , όπως σε παλιότερες εποχές πάνω σε θάλασσα , ακτή και ανθρώπους.
Είναι μία πρόταση διεκδίκησης και διαβούλευσης. “Διεκδίκησης” γιατί εντάσσεται στη προσπάθεια να κερδίσουμε το χώρο. Είναι ένα βήμα μπροστά, να λες τι θα τον κάνεις. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τα Στρατόπεδα, για τα οποία θα παρουσιάσουμε τη πρόταση μας τον Σεπτέμβριο. “Διαβούλευσης” γιατί αν και είναι πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένη είναι και ανοιχτή για παρατηρήσεις, προτάσεις, διορθώσεις και συμπληρώσεις. Την απευθύνουμε πρώτιστα στη κοινωνία και μετά στους αρμόδιους φορείς.
Στην ουσία πρόκειται για περίπου 220 στρέμματα, 120 παράνομων επιχωματώσεων και 100 στρεμμάτων ως ανταπόδοση των υπολοίπων επιχωματώσεων εμπρός από τον χώρο των Ναυπηγείων που χρησιμοποιούνται από αυτά για τις εργασίες τους. Αυτό τον χώρο τον αντιμετωπίζουμε ως ελεύθερο κοινωνικό χώρο. Το 97% του χώρου χρησιμοποιείται για βόλτα, παιδικές χαρές, πισίνες για όλους αλλά και ειδικές για τα παιδιά, συστήματα υδρολίσθησης (νεροτσουλήθρες) κλπ.
Ο Σκαραμαγκάς είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνει ίδιος με το ’60 και ’70, όμως μπορούμε να φανταστούμε οικογένειες που έρχονται για να κάνουν μπάνιο, νέους και νέες που οργανώνουν εδώ τις ώρες της σχόλης τους, φλέρτ και έρωτες στην ακρογιαλιά με ηλιοβασίλεμα, μεγαλύτερους να λένε ιστορίες.
H πρόταση μας, μένει ανοιχτή σε διάλογο με την κοινωνία.
Από όλους εμάς εξαρτάται ποιό θα είναι το μέλλον της περιοχής και εάν θέλουμε να γίνει ξανά το Χαϊδάρι παραθαλάσσιος δήμος.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button