ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήσεις στις τιμές του καφέ και των διοδίων από σήμερα – Πόσο επιβαρύνεται η τσέπη μας

Με αυξήσεις στις τιμές του καφέ (και κάθε άλλου προϊόντος που σερβίρεται σε πλαστικές συσκευασίες) και των διοδίων μπαίνει το 2022.

Ειδικότερα, από σήμερα επιβάλλεται εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος για τις πλαστικές συσκευασίες που χρησιμοποιούνται στο delivery ή στο take away.

Όπως ορίζεται σε απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το… «χαράτσι» αφορά στις υπηρεσίες take away και delivery και θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Περιβαλλοντικό τέλος μπαίνει από σήμερα 1/1/2022 στον καφέ, αλλά και σε άλλα προϊόντα που σερβίρονται σε πλαστικά μιας χρήσης. Η καταβολή της εισφοράς επιβάλλεται στους καταναλωτές ανά τεμάχιο προϊόντος. Η εισφορά θα επιβάλλεται για πλαστικά κύπελλα ποτών ή δοχεία τροφίμων. Η αύξηση ορίζεται στα 5 λεπτά ανά κομμάτι. Μάλιστα, στον καφέ όπως και στις άλλες συσκευασίες φαγητού που υπάρχει και καπάκι, η αύξηση είναι 10 λεπτά.

Παράλληλα, «τσιμπημένες» είναι από σήμερα και οι τιμές πολλών διοδίων. Μεταξύ άλλων, νέες τιμές ισχύουν στα διόδια των αυτοκινητοδρόμων Πατρών – Αθηνών, Αντιρρίου – Ιωαννίνων και Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης. Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 10 έως 30 λεπτά.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button