ΥΓΕΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Αττικόν”: Ξέμεινε και από ράντζα στη χθεσινή εφημερία

Απογοητευτική ήταν η εικόνα του νοσοκομείου “Αττικόν” κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας. Οι θάλαμοι γέμισαν γρήγορα και οι ασθενείς οδηγούνταν σε φορεία στους διαδρόμους.

Για πραγματικό εφιάλτη κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος. Όπως αναφέρει, έως τις 7 το απόγευμα είχαν προσέλθει στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών 620 ασθενείς και είχαν γίνει 135 εισαγωγές. Μεταξύ αυτών, ήταν 74 ασθενείς με κορονωϊό, εκ των οποίων οι 4 εισήχθησαν για νοσηλεία. Στην κλινική CoViD νοσηλεύονται 15 ασθενείς και στις ΜΕΘ 10 διασωληνωμένοι.

"Αττικόν": Ξέμεινε και από ράντζα στη χθεσινή εφημερία 1

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως περισσότεροι από 150 ασθενείς περίμεναν 8 και πλέον ώρες για να εξυπηρετηθούν. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, αναπτύχθηκαν 70 ράντζα, τα οποία σύντομα τέλειωσαν, όπως και τα φορεία. Όπως σημειώνει, το νοσοκομείο διαθέτει 90 φορεία που είναι γεμάτα ασθενείς και οι τραυματιοφορείς δεν έχουν διαθέσιμα φορεία να μεταφέρουν ασθενείς. Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, τα 60 φορεία βρίσκονταν στα “Επείγοντα” με ασθενείς που περιμένουν να εξετασθούν και τα 30 χρησιμοποιούνταν ήδη ως ράντζα στις κλινικές.

"Αττικόν": Ξέμεινε και από ράντζα στη χθεσινή εφημερία 3

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button