ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αττικόν: Πλημμύρισε με ράντζα για πνευμονολογικά και παθολογικά περιστατικά

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αττικόν, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος επισημαίνει ότι στην εφημερία της Δευτέρας, προσήλθαν στο νοσοκομείο, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, 800 ασθενείς, έγιναν 200 εισαγωγές και αναπτύχθηκαν 110 ράντζα.

«Ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα νοσηλεύονται σε διασπορά σε κλινικές άλλων παθήσεων, καθώς οι αντίστοιχες κλινικές είναι γεμάτες. Αυτό ενέχει μεγάλο κίνδυνο διασποράς ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Άλλωστε αποκαλυπτικά τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για την αρνητική μας πρωτιά στην Ευρώπη σε νοσοκομειακές λοιμώξεις», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Το νοσοκομείο «πλημμύρισε με ράντζα στα οποία νοσηλεύονται πνευμονολογικά και παθολογικά περιστατικά», ενώ γέμισαν με φορεία και ράντζα οι διάδρομοι των κλινικών ακόμη και των επεμβατικών ειδικοτήτων.

«Οι εργαζόμενοι σηκώνουν ψηλά τα χέρια. Δεν μπορείς να δουλέψεις με τέτοιες συνθήκες. Στη χθεσινή εφημερία του “Αττικόν” προσήλθαν 800 ασθενείς στα επείγοντα, έγιναν 200 εισαγωγές και αναπτύχθηκαν 110 ράντζα», λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος, καθώς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι κλίνες για παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά που λειτουργούν είναι λιγοστές και δεν καλύπτουν τις ανάγκες.

Όπως επησημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, στη χώρα μας λειτουργούν 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους και ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 5,3 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους, ενώ έκλεισαν νοσοκομεία, όπως το Δυτικής Αττικής Λοιμωδών Νοσημάτων, πνευμονολογικές κλινικές π.χ. όπως αυτή στο «Σωτηρία». 

«Εάν λειτουργούσε τώρα το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (“Αγία Βαρβάρα”) η κατάσταση στο “Αττικόν” θα ήταν πολύ καλύτερη» υποστηρίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος, που επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας.

«Το ΕΣΥ δεν είναι ελκυστικό πια για το υγειονομικό προσωπικό, λόγω χαμηλών μισθών και δυσμενών συνθηκών εργασίας. Ο υπουργός Υγείας από μόνος του όσο και αποτελεσματικός να είναι, που αυτό είναι από όλους παραδεκτό, δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα της δημόσιας υγείας. Χρειάζεται συνολική πολιτική παρέμβαση», σημειώνει.

Βίντεο της ΠΟΕΔΗΝ, με την κατάσταση στο νοσοκομείο έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Εθνος»:

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button