ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αττικόν: «H λίστα αναμονής για τακτικά χειρουργεία θα φτάσει μέχρι και τα 2 χρόνια!»

Τεράστιο είναι το πρόβλημα με τα τακτικά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκος επισημαίνει τον κίνδυνο πολύμηνων αναμονών τονίζει ότι οι κενές οργανικές θέσεις των νοσοκομείων είναι 45.000, γεγονός που δεν θα επιτρέψει την ταχεία διεκπεραίωση επεμβάσεων και εξετάσεων, όταν θα λήξει ο συναγερμό του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο zougla.gr τόνισε ότι «είναι άκρως ανησυχητική η κατάσταση με τα τακτικά χειρουργεία, καθώς αναμένεται να ετεροχρονισθούν έως και 2 χρόνια. Η λίστα αναμονής για διαγνωστικές εξετάσεις θα ξεπεράσει τους 6 μήνες. Περίμεναν οι ασθενείς πάνω από ένα χρόνο σε λίστα αναμονής και τώρα ειδοποιούνται ότι είναι άγνωστο πότε θα χειρουργηθούν ή πότε θα τους γίνει η εξέταση. Πολλοί ασθενείς αποφεύγουν και οι ίδιοι να πάρουν τηλέφωνο για το προγραμματισμένο χειρουργείο ή εξέταση λόγω φόβου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, όπου την περασμένη εβδομάδα ακύρωσαν 8 στους 11 ασθενείς για επείγοντα περιστατικά για γαστροσκόπηση».

Ειδικά για το νοσοκομείο Αττικόν ο κ. Γιαννάκος, αναφέρει ότι τα ορθοπεδικά και χειρουργικά περιστατικά είχαν έναν χρόνο λίστα αναμονής. Τώρα θα πάνε δύο χρόνια. Αντίστοιχα προβλήματα θα δημιουργηθούν και σε άλλα νοσοκομεία της επικράτειας.

Έτσι αυξάνεται η νοσηρότητα του πληθυσμού. Όταν τα νοσοκομεία αποκτήσουν φυσιολογική λειτουργία, δεν θα επαρκεί το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για να λειτουργήσουν περισσότερες χειρουργικές αίθουσες από πριν, ώστε για να επισπευσθούν τα χειρουργεία. Ούτε φυσικά θα υπάρχει προσωπικό να λειτουργεί τα διαγνωστικά μηχανήματα, που σε πολλές περιπτώσεις είναι κλειστά. Μην ξεχνάμε ότι οι κενές οργανικές θέσεις των νοσοκομείων είναι 45.000. Οι προσλήψεις των 2.000 επικουρικών υπαλλήλων δεν καλύπτουν τα κενά όταν θα επανέλθει η κανονική λειτουργία των νοσοκομείων.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button