ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθώα η Έφη Θώδη με τον νέο Ποινικό Κώδικα – Έντονη κριτική από τον εισαγγελέα του δικαστηρίου

 

Τέλος στη δικαστική περιπέτεια της Έφη Θώδη έβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο αθώωσε τη συμπολίτισσα τραγουδίστρια, ανατρέποντας την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για το αδίκημα της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αντωνίας Ξυνού για το news247.gr, η ερμηνεύτρια παραδοσιακών και δημοτικών τραγουδιών δεν βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα, ωστόσο εκπροσωπήθηκε από συνήγορο, η οποία ανέφερε στο δικαστήριο πως η οφειλή συνολικού ύψους 6.500 ευρώ έχει εξοφληθεί πριν καν την πρωτόδικη καταδίκη της. Όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο από τα έγγραφα της δικογραφίας, αν και υπήρχε εξόφληση προέκυψε ότι το ρολόι είχε παραβιαστεί και μάλιστα, η δουλειά χαρακτηρίστηκε επαγγελματική. Η ίδια ήταν παρούσα κατά τον έλεγχο και υπέγραψε την επίμαχη παράβαση, δίχως ωστόσο να παραδεχθεί ότι το έκανε η ίδια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το news247.gr, ο εισαγγελέας της έδρας προχώρησε σε μία έντονη κριτική κατά τη σύντομη αγόρευσή του. Δήλωσε υποχρεωμένος να μην ζητήσει την καταδίκη της Έφης Θώδη λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα, αλλά σημείωσε ότι «δεν μου αρέσει αυτή η τακτική συμπολιτών μου, που νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους. Ωστόσο, ο νέος Ποινικός Κώδικας ορίζει πως εφόσον ο παθών έχει αποζημιωθεί πριν την ολοκλήρωση του πρώτου βαθμού, ο κατηγορούμενος απαλλάσσεται και μένει ατιμώρητος. Αυτό προκύπτει και στην περίπτωσή μας και θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νέος νόμος ως ευμενέστερος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελικός λειτουργός.

Πρωτόδικα η Έφη Θώδη είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή, ενώ της είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, καθώς επιδίωξε να άρει ή να μειώσει τις συνέπειες της πράξης της. Τότε, η συνήγορός της είχε υποστηρίξει ότι πράγματι έγινε παραβίαση και χρεώθηκε σε εκείνη που είναι η ιδιοκτήτρια του σπιτιού η κοπή του ρεύματος, όμως η τραγουδίστρια έλειπε εκείνο το διάστημα από την οικίας της, μιας και βρισκόταν στο εξωτερικό, για επαγγελματικούς λόγους.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button