ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Ασφαλισμένοι σε κίνδυνο από τη σοβαρή έλλειψη φαρμάκων”

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και πρώην υπουργός, σχολίασε την επικαιρότητα σήμερα το πρωί, στο κανάλι Naftemporiki TV και στον δημοσιογράφο Φίλιππο Φιλιππακόπουλο,  όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τις παρακολουθήσεις μετά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας:

«Ο πολιτικός κόσμος, όταν απευθύνεται στην ελληνική κοινωνία και τοποθετείται σε μία σειρά ζητημάτων, θα πρέπει να αναλαμβάνει και τη συνέπεια των λόγων του, περίμενα λοιπόν από την κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, να έχει μια διαφορετική τοποθέτηση. Ο κ. Κώστας Τζαβάρας είχε την πολιτική ευθιξία να ζητήσει την αντικατάστασή του και προσωπικά έχω βιώσει παρόμοιες καταστάσεις στην πολιτική μου ζωή, όπου δεν υπήρξαν μόνο διαγραφές αλλά και αντικαταστάσεις. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Κώστα Τζαβάρα ότι η δικαιοσύνη δυστυχώς αδικεί τον εαυτό της, σε ένα θέμα που ταλανίζει την δημόσια ζωή. Έπρεπε να είχαν επέμβει όχι μόνο στην ΕΥΠ αλλά και από τον Αύγουστο, όταν αυτές οι καταγγελίες είχαν πάρει μεγάλη διάσταση και από τους κ.κ. Κουκάκη και Ανδρουλάκη. Όφειλαν λοιπόν να ελέγξουν την εταιρεία και βεβαίως τους παρόχους. Από τα ονόματα όλων αυτών των προσώπων οι οποίοι παρακολουθούνταν, βλέπουμε ότι υπάρχει μία οργανωμένη και συγκροτημένη προσπάθεια να παρακολουθούνται όλοι οι αρμοί της εξουσίας. Αυτό που δημιουργεί πολλές απορίες είναι το γεγονός ότι από όλους αυτούς, των οποίων τα ονόματα έχουν δημοσιευθεί από τον κ. Βαξεβάνη δεν βρέθηκε κανείς να του κάνει μήνυση. Τι ακριβώς φοβούνται; Θα πάει ο Βαξεβάνης μόνος του να δώσει τα στοιχεία του δημοσιογραφικού απορρήτου; Ας του κάνουν μία μήνυση, να δούμε τι θα δώσει και εκεί θα φανεί η αλήθεια».

Για τα σενάρια διεξαγωγής εκλογών νωρίτερα από την άνοιξη:

«Ήμουν από εκείνους που υποστήριζα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Τώρα όμως δέχεται μεγάλες πιέσεις από τα σκάνδαλα που  βγαίνουν στη δημοσιότητα, όσο κι αν σηκώνουν το θέμα της Κιβωτού για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Η Κιβωτός είναι βέβαια πολύ σοβαρό θέμα αλλά το γνώριζαν νωρίτερα. Προσωπικά έζησα έξι χρόνια σε τρία διαφορετικά ιδρύματα, στα εφηβικά μου χρόνια και ήμουν ο άνθρωπος που ηγήθηκε τον αγώνα των τυφλών. Διώχτηκα από το κατεστημένο της εκκλησίας, κάθισα 79 φορές στο εδώλιο του κατηγορουμένου και γνωρίζω καλά για την εξουσία και την απολυταρχία στα ιδρύματα. Θέλω όμως να απευθυνθώ στην κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και να της ζητήσω να μας γνωστοποιήσει τα ευρήματα των εκθέσεων που της αποστέλλονται, σε τακτά χρονικά διαστήματα, από τα ιδρύματα, όπως αυτά οφείλουν κι όπου ειδικοί επιστήμονες παρακολουθούν τη ζωή σε αυτά τα ιδρύματα. Η κλειστή ζωή τις μονάδες αυτές είναι ένα καθεστώς πάρα πολύ δύσκολο και ιδιαίτερο και στην περίπτωση της Κιβωτού, η απόλυτη εξουσία που είχαν κάποιοι άνθρωποι διαμόρφωσαν και αυτές τις συνθήκες. Για το θέμα της Κιβωτού η κυβέρνηση ήταν ενήμερη αλλά το “αξιοποίησε” τη δεδομένη χρονική στιγμή για να καλύψει το θέμα των υποκλοπών και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία, από το αφόρητο καθεστώς που γεννάει η ανασφάλεια, η περιορισμένη αγοραστική δύναμη των συμπολιτών μας και η κερδοσκοπία στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα τρόφιμα».

Για τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά και τις συντάξεις:

«Εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων που δημιουργεί ανασφάλεια στους ανθρώπους με προβλήματα υγείας, των οποίων η ψυχολογική κατάσταση επιδεινώνεται, όταν πηγαίνει στο φαρμακείο και δεν μπορεί να βρει τα φάρμακά του. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι τα φάρμακα σε έλλειψη είναι πάνω από 400 και μιλάμε για φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας. Για παράδειγμα, από τα φάρμακα που παίρνω εγώ για την πίεση, υπάρχει έλλειμμα σε 2. Ενώ ο νόμος υποχρεώνει τις πολυεθνικές να εισάγουν 25% παραπάνω φάρμακα, από χρόνο σε χρόνο και να έχουν αποθήκη τριών μηνών, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει επιβάλλει τα αντίστοιχα πρόστιμα. Φοβούνται να επιβάλλουν πρόστιμα. Ισχυρίζονται ότι θέλουν να κρατήσουν τις τιμές, αλλά για να κρατηθούν οι τιμές, χρειάζεται έλεγχος, ένα αξιόπιστο σύστημα ελεγκτικού μηχανισμού το οποίο δυστυχώς δεν υπάρχει. Επίσης  εξαπάτησαν τους συνταξιούχους. Γιατί δεν δίνουν την αύξηση σε 1 εκ. συνταξιούχους που έχουν την προσωπική διαφορά; Αλλά ούτε σε αυτούς που πρέπει να επιστρέψουν τα αναδρομικά το έκαναν, ενώ τους είχαν αποτρέψει να κάνουν αγωγές και τους το είχαν υποσχεθεί».

Για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ένα κόμμα με γρήγορη άνοδο από το 2012 έως το 2015, παρατηρείται το φαινόμενο ότι ένα ποσοστό των ψηφοφόρων του, είναι άνθρωποι που τον ψηφίζουν στην κάλπη αλλά δεν τον υποστηρίζουν δημόσια στο καφενείο. Αυτό σημαίνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπάρχει ένα ποσοστό ψηφοφόρων οι οποίοι δεν εκδηλώνονται και αυτό το ποσοστό δεν καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Αν η κυβέρνηση αυτή ήθελε, υπάρχουν τρόποι. Θα μπορούσαν να μειώσουν τον ΦΠΑ στα καύσιμα και στο ρεύμα αλλά δεν θέλουν. Υπάρχουν 5 δις ευρώ παραπάνω έσοδα στον προϋπολογισμό που τρέχει για να μπορούν να ασκούν κοινωνική πολιτική, αλλά δυστυχώς η πολιτική τους είναι νεοφιλελεύθερη.

Πιστεύω ότι όλη αυτή η αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία, υπάρχει τρόπος να περιοριστεί και να ανατραπεί κι αυτό μπορεί να πετύχει μόνο με τις προτάσεις που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το πλήρως κοστολογημένο κι εφικτό σχέδιό μας».

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button