Το θέμα της ασφάλειας των πεζών, ιδιαίτερα εκείνων που διέρχονται τους κεντρικούς δρόμους του Χαϊδαρίου, ανέδειξε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής του «Χαϊδάρι Ξανά», Βαγγέλης Ντηνιακός.

Δελτίο Τύπου της παράταξης “Χαϊδάρι Ξανά”

Συγκεκριμένα και με αφορμή πρόσφατα ατυχήματα, όπως στην Στρ. Καραϊσκάκη, ζήτησε από την δημοτική αρχή να προχωρήσει σε διαγραμμίσεις στους κεντρικούς δρόμους και σε σημεία που παρατηρείται ιδιαίτερη κυκλοφοριακή κίνηση, ενώ υπενθύμισε στην διοίκηση του Δήμου το ζήτημα της κυκλοφοριακής μελέτης και των σχετικών προτάσεων του Συλλόγου των κατοίκων του Δάσους Χαϊδαρίου και την δέσμευσή της να το εισάγει προς  ψήφιση σε ένα από τα παρελθόντα Δημοτικά Συμβούλια, κάτι όμως που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Ολοκληρώνοντας τις παρατηρήσεις του ο Βαγγέλης Ντηνιακός υπογράμμισε ότι η προστασία των Πολιτών, σε σχέση με τις απαραίτητες υποδομές οδικής ασφάλειας, επιβάλλεται να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας.

Κοπής των δένδρων… συνέχεια

Βασίλης Καρατζαφέρης

Το ζήτημα της κοπής των δένδρων επανέφερε στη συζήτηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος του «Χαϊδάρι ξανά», Βασίλης Καρατζαφέρης.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στις κοπές των δέντρων που πραγματοποιούνται από την Δημοτική Αρχή και στην υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού η Δημοτική Αρχή κόβει τα πεύκα και μετά τα φέρνει προς ψήφιση, ενώ χαρακτήρισε παράξενο το γεγονός ότι το πεύκο στην οδό Οδυσσέως είχε ήδη κοπεί πριν από την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης τόνισε ότι η εμμονή της Δημοτικής Αρχής να φέρει προς ψήφιση την κοπή του βραχυχίτωνα επί της οδού Σωκράτους 92, με την αιτιολογία ότι έχει πάρει επικίνδυνη κλίση, κάτι που εξόφθαλμα δεν ισχύει, προκαλεί έκπληξη και προφανώς εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα. «Η Δημοτική Αρχή δεν μπήκε καν στη διαδικασία να καλύψει την θέση της με διόρθωση της εισήγησης», όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Καρατζαφέρης, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η στάση της Δημοτικής Αρχής προσβάλει τόσο την ίδια την Δημοτική Αρχή, όσο και την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. «Το σημαντικότερο όμως είναι ότι υποβαθμίζεται συνεχώς η ποιότητα ζωής των Χαϊδαριωτών σε όλους τους τομείς», συμπλήρωσε ο δημοτικός σύμβουλος του «Χαϊδάρι ξανά».

Θετική στάση Ντηνιακού στην κατάτμηση της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών για το καλό της Δυτικής Αθήνας – Αρνητικός ο Μ. Σελέκος

Με γνώμονα την ουσιαστικότερη εκπροσώπηση της Δυτικής Αθήνας στην Βουλή, θετική είναι η στάση του επικεφαλής του «Χαϊδάρι ξανά» στην κατάτμηση της Β΄εκλογικής Περιφέρειας της Αθήνας, γεγονός που μετατρέπει την Δυτική Αθήνα σε ξεχωριστή εκλογική Περιφέρεια.

Στην βάση αυτής της εξέλιξης, ο κ. Ντηνιακός ζήτησε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να υπάρξει απόφαση ομόφωνης στήριξης του σώματος, αφού μία τέτοια απόφαση θα έχει πολλαπλά οφέλη για το Χαϊδάρι και τη Δυτική Αθήνα γενικότερα, κάτι που αρνήθηκε ο κ. Σελέκος να θέσει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι η εντοπιότητα αλλά η πολιτική που ακολουθεί ο καθένας».