ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ασφάλεια των πεζών στο Χαϊδάρι – Θέμα από τον Βαγγέλη Ντηνιακό στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

Το θέμα της ασφάλειας των πεζών, ιδιαίτερα εκείνων που διέρχονται τους κεντρικούς δρόμους του Χαϊδαρίου, ανέδειξε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής του «Χαϊδάρι Ξανά», Βαγγέλης Ντηνιακός.

Δελτίο Τύπου της παράταξης “Χαϊδάρι Ξανά”

Συγκεκριμένα και με αφορμή πρόσφατα ατυχήματα, όπως στην Στρ. Καραϊσκάκη, ζήτησε από την δημοτική αρχή να προχωρήσει σε διαγραμμίσεις στους κεντρικούς δρόμους και σε σημεία που παρατηρείται ιδιαίτερη κυκλοφοριακή κίνηση, ενώ υπενθύμισε στην διοίκηση του Δήμου το ζήτημα της κυκλοφοριακής μελέτης και των σχετικών προτάσεων του Συλλόγου των κατοίκων του Δάσους Χαϊδαρίου και την δέσμευσή της να το εισάγει προς  ψήφιση σε ένα από τα παρελθόντα Δημοτικά Συμβούλια, κάτι όμως που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Ολοκληρώνοντας τις παρατηρήσεις του ο Βαγγέλης Ντηνιακός υπογράμμισε ότι η προστασία των Πολιτών, σε σχέση με τις απαραίτητες υποδομές οδικής ασφάλειας, επιβάλλεται να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας.

Κοπής των δένδρων… συνέχεια

Ασφάλεια των πεζών στο Χαϊδάρι - Θέμα από τον Βαγγέλη Ντηνιακό στο Δημοτικό Συμβούλιο 3
Βασίλης Καρατζαφέρης

Το ζήτημα της κοπής των δένδρων επανέφερε στη συζήτηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος του «Χαϊδάρι ξανά», Βασίλης Καρατζαφέρης.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στις κοπές των δέντρων που πραγματοποιούνται από την Δημοτική Αρχή και στην υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού η Δημοτική Αρχή κόβει τα πεύκα και μετά τα φέρνει προς ψήφιση, ενώ χαρακτήρισε παράξενο το γεγονός ότι το πεύκο στην οδό Οδυσσέως είχε ήδη κοπεί πριν από την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης τόνισε ότι η εμμονή της Δημοτικής Αρχής να φέρει προς ψήφιση την κοπή του βραχυχίτωνα επί της οδού Σωκράτους 92, με την αιτιολογία ότι έχει πάρει επικίνδυνη κλίση, κάτι που εξόφθαλμα δεν ισχύει, προκαλεί έκπληξη και προφανώς εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα. «Η Δημοτική Αρχή δεν μπήκε καν στη διαδικασία να καλύψει την θέση της με διόρθωση της εισήγησης», όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Καρατζαφέρης, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η στάση της Δημοτικής Αρχής προσβάλει τόσο την ίδια την Δημοτική Αρχή, όσο και την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. «Το σημαντικότερο όμως είναι ότι υποβαθμίζεται συνεχώς η ποιότητα ζωής των Χαϊδαριωτών σε όλους τους τομείς», συμπλήρωσε ο δημοτικός σύμβουλος του «Χαϊδάρι ξανά».

Θετική στάση Ντηνιακού στην κατάτμηση της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών για το καλό της Δυτικής Αθήνας – Αρνητικός ο Μ. Σελέκος

Με γνώμονα την ουσιαστικότερη εκπροσώπηση της Δυτικής Αθήνας στην Βουλή, θετική είναι η στάση του επικεφαλής του «Χαϊδάρι ξανά» στην κατάτμηση της Β΄εκλογικής Περιφέρειας της Αθήνας, γεγονός που μετατρέπει την Δυτική Αθήνα σε ξεχωριστή εκλογική Περιφέρεια.

Στην βάση αυτής της εξέλιξης, ο κ. Ντηνιακός ζήτησε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να υπάρξει απόφαση ομόφωνης στήριξης του σώματος, αφού μία τέτοια απόφαση θα έχει πολλαπλά οφέλη για το Χαϊδάρι και τη Δυτική Αθήνα γενικότερα, κάτι που αρνήθηκε ο κ. Σελέκος να θέσει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι η εντοπιότητα αλλά η πολιτική που ακολουθεί ο καθένας».

 

Παρόμοια Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Tην Καραϊσκάκη θα την νοικοκυρέψετε ή θα περιοριστείτε στο πολιτικά “ανώδυνο” μέτρο της ανανέωσης της μπογιάς στην άσφαλτο; Μονοδρόμηση τώρα και πεζοδρόμηση του ρεύματος προς Ιερά οδό. Η Καραϊσκάκη επιβάλεται να αποφορτιστεί από την κυκλοφορία και στάθμευση των ΙΧ αν θέλετε να μιλάμε για πραγματικά μέτρα ασφάλειας των κατοίκων. Αυτό κοστίζει σε ψήφους όμως…

    1. και το πεζοδρομιο -απέναντι από το πεζοδρομο στη καραισκάκη ,που εχει γινει αδιαβατο με τις κατασκευες από τους παροδιους επαγγελματίες ; πως δίνει άδειες ο δήμος για κατασκευες και τραπεζοκαθίσματα ενώ δεν επαρκει το εναπομειναν πλάτος για πεζούς , όλα αυτά εχουν τοποθετηθεί μετα το 2014 , στο street view -google map, φαινεται ότι δεν υπήρχαν πριν το 2014 .και τελικα τι εισπράττει ο δήμος απόλα αυτά εις βάρος πάντα της ασφάλειας όλων των δημοτών και επισκεπτών και κατά παραβαση κανονισμου κοινοχρήστων χωρων και εγκυκλίων και σχετικών νόμων ..και το δημοτικό συμβούλιο σφυρα αδιαφορα….γιατι δεν ζητουν ελεγχο των διοικητικων ατομικων πράξεων -αδειών -να διαπιστωθεί ότι δεν έχουν άδεια για ανάπτυξη τραπεζοκαθίσματων -όπως οι φούρνοι στο ίδιο τετραγωνο με την ALPHA BANK- …τόσο απλό ……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button