ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Καραγιάννης, αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου: Μέγα σκάνδαλο η πώληση όπλων, με μεσάζοντα ή χωρίς

 

Ο Νίκος Καραγιάννης, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Άθλησης, γράφει για την πώληση όπλων από την Κυβέρνηση στη Σαουδική Αραβία. Η αρθρογραφία στην οποία αναφέρεται είναι το ρεπορτάζ μας από το Δημοτικό Συμβούλιο “Πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία – Ασπρογέρακας VS Βίτσα”.

Η επιστολή του:

Με αφορμή την απαράδεκτη πώληση όπλων από την κυβέρνηση στην Σαουδική Αραβία, την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και την αρθρογραφία στον τοπικό Τύπο, αξίζει να επαναφέρουμε τη θέση της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να μην υπάρχει διαστρέβλωση.

Από θέση αρχής, σταθερά και διαχρονικά είμαστε αντίθετοι και αντιπαλεύουμε συμφωνίες στρατιωτικού περιεχομένου, που υπογράφουν οι ελληνικές κυβερνήσεις με χώρες οι οποίες μετέχουν σε επεμβάσεις.

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο, αφού σκάνδαλο είναι η ίδια η πώληση οπλικών συστημάτων, σε κράτη- δολοφόνους, όπως η Σαουδική Αραβία που επεμβαίνει ωμά, που βομβαρδίζει και εξοντώνει άλλους λαούς. Αποτελεί σκάνδαλο και στην περίπτωση που η πώληση όπλων έγινε ή γίνεται απευθείας μέσω κρατών και κυβερνήσεων, δηλαδή με συμφωνία και αγοραπωλησία μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την Σαουδαραβική κυβέρνηση, και στην περίπτωση που η πώληση έγινε απόπειρα να πραγματοποιηθεί, μέσω κάποιου τρίτου μεσάζοντα μιζαδόρου.

Η κυβέρνηση επί της ουσίας θα συμμετείχε μέσω της πώλησης αυτής στις επιθετικές πολεμικές επιχειρήσεις της Σ. Αραβίας στην Υεμένη, επιχειρήσεις που ευθύνονται σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τα 250.000 κρούσματα χολέρας και τις εκατόμβες των νεκρών, λόγω της σχεδόν ολικής καταστροφής των υποδομών της χώρας, με πρώτες αυτές που σχετίζονται με την παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Η ελληνική κυβέρνηση με την πολιτική της ρίχνει συνειδητά λάδι σε μια σύρραξη που στη διάρκειά της, έχει καταγραφεί η χρήση, ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές, των διεθνώς απαγορευμένων όπλων διασποράς, που ευθύνονται για εκατοντάδες θύματα, κυρίως τον άμαχο και κατά κανόνα ανυπεράσπιστο πληθυσμό.

Είναι φανερό ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, συμφωνούν σε αυτή τη μεθόδευση, αφού και όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και κάθε συνδυασμός που προέκυψε τα προηγούμενα χρόνια, πραγματοποίησαν αγοροπωλησίες όπλων και συμμετείχαν με ενεργητικό ρόλο σε επεμβάσεις στα Βαλκάνια, Μέση Ανατολή κλπ.

Η υπόθεση πώλησης ή μη πώλησης πυρομαχικών στη Σ. Αραβία, δεν διαφέρει σε τίποτε από τις συχνά αποκαλυπτόμενες ανάλογες υποθέσεις. Έχουν όλες ένα κοινό χαρακτηριστικό. Την κομματική αλλά και την προσωπική εμπλοκή κυβερνητικών παραγόντων, με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η σήψη και ο παρασιτισμός τους προκύπτει από το σάπισμα του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετούν συνειδητά.

Οι παρατάξεις που εκπροσωπούν το πρώην ΠΑΣΟΚ, νυν «κεντροαριστερα» φανερά ή συγκαλυμμένα (Ντηνιακός, Δρούλιας) τοποθετήθηκαν πασιφιστικά «υπέρ της ειρήνης», καθώς συγκαλύπτουν συνειδητά ότι ο πόλεμος δεν είναι τίποτα άλλο, από την συνέχιση της πολιτικής που υπηρετούν με άλλα μέσα και προσπάθησαν αποπροσανατολιστικά να ταυτίσουν το ψήφισμα με την κόντρα προσώπων στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ( Σπηλιόπουλος) με τη θέση «οι Πολίτες σε Δράση με ιστορία πάλης για μια Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης θεωρούν λαθεμένη την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία» προσπαθούν ξεδιάντροπα να ξεπλύνουν τα χέρια τους από το αίμα και τους νεκρούς που γέμισε η Μεσόγειος, με την επιλογή της κυβέρνησης να στηρίζει το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς τους. Εξ’ άλλου δεν πέρασε καιρός από τότε που ο ίδιος ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε πολιτικό στριπτίζ κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ δηλώνοντας για τον Τραμπ: «ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό».

Ο κ. Ασπρογέρακας που στηρίζει τη ΛΑΕ και καταγγέλλει τους νυν Υπουργούς της κυβέρνησης και μέχρι πρότινος συνοδοιπόρους του, που ακολουθούν αυτή την πολιτική και τους καταγγέλλει γιατί «ακυρώνουν μια σε βάθος χρόνου προηγούμενη πολιτική διαδρομή τους».  Στην πραγματικότητα όμως τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης όχι μόνο δεν ακυρώνουν αλλά επιβεβαιώνουν την ιστορική τους πορεία, που υπερασπίζεται αυτό το σάπιο σύστημα και μιλάει για τον εξανθρωπισμό του. Επιβεβαιώνεται ότι οι υποστηρικτές του καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο, πάντα υιοθετούν τις απάνθρωπες πολιτικές υπεράσπισης των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, όταν το σύστημα τους επιλέξει για τους κυβερνητικούς θώκους. Αλήθεια όταν τα στελέχη της ΛΑΕ αποτελούσαν τους πρωτοστάτες υπουργούς της «πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς» δεν έχει και τη δική τους υπογραφή το 3ο βάρβαρο μνημόνιο. Το 2015 που συνυπήρχαν στην κυβέρνηση δεν μαινόταν ο πόλεμος στην ΣΥΡΙΑ, δεν υπήρχαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η στήριξη τους στην κυβέρνηση της Ουκρανίας που στηριζόταν από τους εθνικιστές; 

Το σκάνδαλο με τους σαουδάραβες και τον μεσάζοντα, είναι συνέχεια, δεν διαφέρει στο ελάχιστο, από την πολιτική που παραχωρεί στους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές, ελληνικό έδαφος, τη βάση της Σούδας, επιτρέποντάς τους να την μετατρέπουν σε εφαλτήριο θανάτου για τους λαούς της περιοχής και κάνοντας τον λαό μας στόχο εγκληματιών.

Είναι η πολιτική τους που δίνει «αέρα» σε επιτροπές αμερικανών εμπειρογνωμόνων, να περιφέρονται σαν επικυρίαρχοι ανά την ελληνική επικράτεια, επιλέγοντας, χωρίς να δίνουν και λόγο, για το πού θα στήσουν τις πολεμικές τους βάσεις, αναγκαίες για τις επόμενες ληστρικές τους επεμβάσεις (βάση στον Άραξο, Σούδα, Αλεξανδρούπολη κλπ).

Είναι η πολιτική τους που υπονομεύει το μέλλον των ερχόμενων γενιών, δαπανώντας ασύλληπτου ύψους οικονομικούς πόρους σε οπλικά συστήματα, όχι για τη θωράκιση της πατρίδας μας, αλλά κατά παραγγελία για την εξυπηρέτηση ιμπεριαλιστικών επιχειρησιακών σχεδίων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.

Είναι η ίδια πολιτική που δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, την οποία τρέχει να συνδράμει η κρατική καταστολή απέναντι σε όποιον διεκδικεί τα αυτονόητα, όπως τα δεδουλευμένα μηνών ή την επαναπρόσληψή του. Είναι χαρακτηριστικά τα παράδειγμα στα Γιάννενα που με εντολή της εργοδοσίας της MARKET IN επενέβησαν τα ΜΑΤ, γιατί οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για τα δικαιώματά τους, την κρατική καταστολή για να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί κατοικιών, προκειμένου νέο ζεστό χρήμα να προσφερθεί στις τράπεζες ή το παράδειγμα των εστιακών φοιτητών που ζητώντας το αυτονόητο δικαίωμα τους, στην ανθρώπινη σίτιση και στέγαση βρέθηκαν αντιμέτωποι με την καταστολή στο Υπουργείο Παιδείας.

Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σπάει κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας, φέρνοντας σαν τον κλέφτη στη Βουλή και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο, τροπολογία για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία, προκειμένου να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.

Όλα αυτά είναι μια συνολική πολιτική που έχει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και από την άλλη λειτουργεί σαν ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων και κάνει την βρώμικη δουλειά για λογαριασμό τους, πουλώντας μέχρι και όπλα, στο όνομα της «δίκαιης ανάπτυξης» της «πολυδιάστατης» εξωτερικής πολιτικής, ώστε οι μονοπωλιακοί όμιλοι να αναπτυχθούν εκεί που ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις θα διαλύσουν το σύμπαν. Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο, ανεξάρτητα αν αυτό γίνεται με μεσάζοντα ή χωρίς.

Ο λαός χωρίς αυταπάτες και αναμονή πρέπει με την οργανωμένη πάλη του να συντρίψει την αντιλαϊκή πολιτική που στόχο έχει να θωρακίσει την κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η απάντηση βέβαια θα δοθεί στους δρόμους, με αφετηρία την μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην πανεργατική πανελλαδική απεργία που εξαγγέλθηκε για τις 14 του Δεκέμβρη.

 

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. Με δυο τρόπους ξεχωρίζεις.
    Ή ψηλώνεις πάνω από τους άλλους ή προσπαθώντας να τους κοντύνεις.
    Εσύ -παρ´ ότι νέος- δεν δείχνεις να μπορείς να ψηλώσεις άλλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button