ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εντός του Αυγούστου αρχίζει το σκάψιμο στη Λ. Αθηνών – Οι κυκλοφοριακές αλλαγές στο Χαϊδάρι

Μέσα στο μήνα ξεκινάει το πολυαναμενόμενο έργο της κατασκευής του μεγάλου αντιπλημμυρικού συλλεκτήρα στη Λεωφόρο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ανάδοχος εταιρεία κατέθεσε τις προτάσεις της για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο, αλλά και σε τμήματα της πόλης μας. Το εργοτάξιο θα καταλάβει τις δύο δεξιές λωρίδες της Λεωφόρου στο ρεύμα ανόδου, από τα όρια με το Αιγάλεω, στο ύψος του Κάμπινγκ, μέχρι την οδό Πύλου, στην 1η είσοδο του Δάσους. Ο χρόνος αποπεράτωσης υπολογίζεται σε 18 μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την πολυσυζητημένη «Κατασκευή συλλεκτήριου αγωγού ομβρίων επί της Λεωφόρου Αθηνών», με προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 10.000.000 ευρώ. Το έργο αφορά στην κατασκευή αγωγού μήκους 1.640 μέτρων επί της Λεωφόρου Αθηνών, από τη συμβολή της με την οδό Πύλου έως τη συμβολή της με την οδό Πατριάρχου Σεργίου στο Περιστέρι. Το έργο είχε προγραμματιστεί να γίνει εδώ και 15 χρόνια, όταν έγινε το κομμάτι του αγωγού επί της Λεωφόρου στο ύψος του Αιγάλεω, αλλά σταμάτησε όταν έφτασε στο Χαϊδάρι. Αποτέλεσμα είναι να πλημμυρίζει η Λεωφόρος, αλλά και πολλοί γύρω δρόμοι στην πόλη μας, με μεγάλες κατά καιρούς καταστροφές.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, μια τόσο μεγάλη χωρικά και χρονικά παρέμβαση σε έναν τόσο σημαντικό οδικό άξονα για το Λεκανοπέδιο θα επιφέρει κυκλοφοριακά προβλήματα. Γι’ αυτό μια από τις βασικές απαιτήσεις για να ξεκινήσει το έργο ήταν η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης και αυτή ήταν η αιτία που προκάλεσε την καθυστέρηση των εργασιών επί πολλούς μήνες. Η κυκλοφοριακή μελέτη εκπονήθηκε και βρίσκεται ήδη στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφορών.

Αυτοί οι δρόμοι θα γίνουν διπλής κατεύθυνσης

Σύμφωνα με τη μελέτη και για όσο διαρκούν οι εργασίες:

– Στη Γρηγορούσα η οδός Ανοίξεως γίνεται διπλής κυκλοφορίας, όπως και η οδός Έλλης.

– Η οδός Φλούντζη γίνεται διπλής κυκλοφορίας, από την αρχή μέχρι το τέλος της.

– Για τα οχήματα που κατευθύνονται προς το Δάσος, η επιλογή είναι να μετατραπεί σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας η οδός Πλουτάρχου, από την Ρίμινι και μέχρι την Δερβενακίων, ώστε να παρακάμπτεται η Λεωφόρος Αθηνών.

Τα προαναφερθέντα θα υλοποιούνται και θα προσαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με την πορεία εξέλιξης του έργου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση με ομόφωνη ψήφο, γνωμοδότησε θετικά τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button