ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΑΠΟΨΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποστολόπουλος Πέρρος – Γιατί μπήκαμε στα μνημόνια; Πού χρωστάμε;

Η Ελλάδα υποφέρει όχι από τους κακούς ξένους, αλλά από τον κακό εαυτό της. Εδώ και αρκετές δεκαετίες είχαμε αναρίθμητες ευκαιρίες να φτιάξουμε παραγωγική βάση η οποία θα έφερνε πραγματική ανάπτυξη. Αντιθέτως, προτιμήσαμε να διαχειριστούμε τα εισερχόμενα δανεικά χρήματα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο: διορίζαμε αφειδώς στο δημόσιο υπεράριθμο προσωπικό με σκοπό να στελεχώσουμε ένα πελατειακό κράτος το οποίο θα διαιώνιζε στην εξουσία συγκεκριμένα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα. Έτσι δανειζόμασταν για να καταναλώνουμε. Αυτό που θα έπρεπε να συμβαίνει ήταν να δανείζαμε τα χρήματα σε παραγωγικές δραστηριότητες της πραγματικής αγοράς, ώστε να λειτουργούσαν ως σπόρος προσέλκυσης κεφαλαίων, εργασίας και επενδύσεων.

Το κράτος λοιπόν στην Ελλάδα ουδέποτε ακολούθησε τις καταβολές του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού. Το Κοινωνικό Συμβόλαιο ουδέποτε λειτούργησε. Όλοι μας πληρώνουμε για παροχές που δεν έχουμε. Σήμερα η Ελλάδα, για να το πούμε σχηματικά και ανάγλυφα, έχει συντελεστές φορολογίας Σουηδίας με κοινωνικές παροχές Σομαλίας. Παράλληλα συντηρεί ένα ιδεοληπτικό σύστημα, μέσα στο οποίο ο ιδιώτης επαγγελματίας θεωρείται εξ ορισμού απατεώνας. Ολόκληρο το σύστημα ωθεί τον πολίτη στο να συμμετάσχει ως πελάτης στο άρρωστο παιχνίδι του κρατισμού.

Οφείλουμε να αλλάξουμε νοοτροπία και να σταθούμε στα πόδια μας. Να μην ζητάμε ελεημοσύνη, αλλά ευκαιρίες. Οφείλουμε πρώτιστα να δίνουμε έμφαση στην επιστήμη και τα μαθηματικά. Να μάθουμε να αγαπάμε τους αριθμούς και να ζούμε σύμφωνα με ορθολογικούς κανόνες. Ο λαϊκισμός, το ρουσφέτι και η αναξιοκρατία είναι οι πηγές των δεινών.

Με αυτές τις σκέψεις, ο Αποστολόπουλος Πέρρος Παναγιώτης, Δρ. Φιλοσοφίας Παν/μίου Αθηνών και στέλεχος της Ένωσης Κεντρώων, απαντά στα εξής ερωτήματα: “Γιατί είμαστε σε κρίση και πού χρωστάμε;” “Ποιος μας έβαλε στα μνημόνια και τι διαφορετικό θα μπορούσαμε να κάνουμε;” “Τι είναι οι τράπεζες, πώς κύλισε το χρήμα στην Ελλάδα και πώς διαφορετικά θα έπρεπε να κυλίσει;” Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο χώρο Ιωνία του δήμου Βούλας στις 25/11/2017.

 

Παρόμοια Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Όταν καταναλώνεις περισσότερα από αυτά που μπορείς να παράγεις και παράλληλα φοροδιαφεύγεις και εισφοροδιαφεύγεις κάποια στιγμή νομοτελειακά, έρχεται ο λογαριασμός. Με κάποιο τρόπο όλοι, σχεδόν, φταίμε για την κατάσταση στην οποία περιήλθαμε σήμερα. Το θέμα πια είναι όχι γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, αλλά τι μπορεί να γίνει για να στηθεί ένα υγιές κράτος σε σταθερές βάσεις, τουλάχιστον για τα παιδιά μας. Όσο όμως υπάρχουν συμπολίτες που πιστεύουν σε Σώρρες, πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν, ότι υπάρχει μία διεθνής συνομωσία κατά τη Ελλάδας και σκοτώνονται στα γήπεδα για τις ομάδες, καταλαβαίνει κανείς ότι δεν υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button