ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Από την “ζούγκλα των κάδων”…

Μια αναγκαία απάντηση στην αδράνεια και τη σιωπή σας 

Κώστας Λάμπος, 8 Αυγούστου 2017

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου δεν είναι προφανώς σε θέση να αντιμετωπίσει ούτε το πρόβλημα της αυθαίρετης μετακίνησης ενός κάδου σκουπιδιών και φυσικά αποφεύγει να δώσε και κάποια εξήγηση για την αδράνεια και τη ένοχη σιωπή της.

Αυτό το κενό Δημοτικής Αρχής έσπευσε να το καλύψει ένας “κουκουλοφόρος”, με το συμπαθητικό ψευδώνυμο (Lögnen vi lever i) δανεισμένο από την σουηδική γλώσσα που σημαίνει «Το ψέμα που ζούμε», προσπαθώντας να πει ‘αλήθειες μισές’ χειρότερες από τα ολόκληρα ψέματα. Ο παραπάνω σχολιογράφος λέει πολλά, αλλά ας σταθούμε μόνο σε ένα παράδειγμα: Ενώ παραδέχεται ότι οι κάδοι σκουπιδιών τοποθετούνται μετά από σχετική μελέτη από την Υπηρεσία καθαριότητας των Δήμων και δεν μετακινούνται χωρίς την έγκριση της υπηρεσίας καθαριότητας, μας παραπέμπει στην Απόφαση Δημοτικής Αρχής με στοιχεία: “7ΤΚ4ΩΗ3-ΜΩ6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθμ. Πρωτ: 21629/25-07-2017, με την οποία γίνεται αποδεκτό το αίτημα δημότη, δεδομένου ότι το πλάτος του εν λόγω πεζοδρομίου είναι μεγαλύτερο του 1,50 μ και επειδή πράγματι υπάρχει κίνδυνος για την φθορά των μετρητών ΕΥΔΑΠ το Δημοτικό Συμβούλιο: ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ την τοποθέτηση εμποδίων επί του πεζοδρομίου, επί της οδού Αγίας Παρασκευής 61-63, κατόπιν αιτήματος δημότη, για τους λόγους που αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 9720/07-07-2017 εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας».

Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με ταχυδακτυλουργούς που σκόπιμα μπερδεύουν τον κάδο σκουπιδιών, που αυθαίρετα και χωρίς έγκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μετακινήθηκε, με τα «εμπόδια» στην είσοδο της πολυκατοικίας επί της Αγίας Παρασκευής 61-63, στην ουσία για να μην παρκάρουν αυτοκίνητα στο σημείο εκείνο του πεζοδρομίου, γιατί οι μετρητές της ΕΥΔΑΠ είναι παντού τοποθετημένοι με τον ίδιο ασφαλή ή ανασφαλή τρόπο και συνεπώς με αυτή τη λογική θα έπρεπε να τοποθετηθούν παντού τα σχετικά σιδερένια εμπόδια.

Από τα στοιχεία αυτά ενισχύεται η αρχική υποψία μας ότι ο εν λόγω “κύριος” ανήκει στους εκλεκτούς της εξουσίας, η οποία του προσφέρει σιδηρά εμπόδια για να τον προφυλάσσει από ανεπιθύμητους επισκέπτες και επιπλέον καλύπτει την αυθαίρετη ενέργειά του για την μετακίνηση του κάδου σκουπιδιών για να μην ενοχλείται ο εν λόγω ‘κύριος’ από την δυσοσμία του.

Το γεγονός ότι αυτός ο “κύριος” προκλητικά πετάει τα σκουπίδια του στον κάδο επί της Αγίας Παρασκευής 65 και όχι στον από την Αγίας Παρασκευής 61-63 από τον ίδιον αυθαίρετα μεταφερμένο στην γωνία Αγίας Παρασκευής και Αθανασίου Διάκου είναι ενδεικτικό του ειδικού ήθους και της μειωμένης κοινωνικότητάς του, που τον καταγράφει ως «περισσότερο ίσον μεταξύ των άλλων ίσων», δηλαδή εμάς των υπολοίπων, που δεν τον μιμούμαστε και σεβόμαστε τους νόμους και τους κανονισμούς, τους οποίους η ίδια η Δημοτική Αρχή παραβιάζει για την εξυπηρέτηση των «δικών της πελατών», ή/και επειδή «συμμορφώνεται προς τα υποδείξεις» υπερκείμενων δομών εξουσίας, αλλά όλα αυτά δεν είναι Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κακοδιοίκηση, Νεποτισμός, Παρεοκρατία και Κομματοκρατία είναι που δεν μας αξίζει και αδικεί και όσους βλέπουν αυτό το χάλι και σιωπούν από Φόβο ή από υστεροβουλία.

Όλα τα άλλα γλυκανάλατα που μας τσαμπουνάει ο φίλος που κρύβεται πίσω από ψευδώνυμο και συνεπώς ‘κουκουλοφόρος’, περί προηγούμενων κακοδιαχειριστών, ακόμα και περί των «Ηθικών Νικομαχείων» του Αριστοτέλη είναι εκ του πονηρού, γιατί οι Δημότες Χαϊδαρίου πίστεψαν ότι οι καινούργιοι Δημοτικοί Άρχοντες, θα είχαν περισσότερη αρχοντιά από τους παλιούς και θα έλυναν όσα δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν οι προηγούμενοι και σε κάθε περίπτωση δεν θα έστηναν το δικό τους μαγαζί για να είναι κάποιοι, τα κολλητάρια τους, πιο ίσοι από τους άλλους.

Αλλά δεν είναι μόνο οι κάδοι, τα εμπόδια και τα ρουσφέτια. Είναι και η αδιαφορία, μιας και πλέον εβδομάδας, για την απομάκρυνση τεράστιων σωρών από ξερόκλαδα, μπροστά από το 163 και 165 της Αγίας Παρασκευής, που απειλούν να πυρπολήσουν ολόκληρο το τετράγωνο, για τα οποία κάποιος υπεύθυνος ζήτησε να περιμένουμε μέχρι να εγκαταστήσουν «συστήματα όπως αυτά που υπάρχουν στο εξωτερικό».

Φαίνεται πως η αντιπροσωπευτική εξουσία σε συνθήκες καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και οξύτατων οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων ακόμα και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν φθείρει μόνο, κάποιους τους διαφθείρει και μάλιστα μέχρι απώλειας της Λογικής και της αξιοπρέπειας…

Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι διαφθείρει και κάμποσους από εμάς που σκεφτόμαστε μόνο το τομαράκι μας και οι άλλοι, ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ, δεν πάνε να κουρεύονται…

Αυτό όμως δεν είναι κοινωνία. Ζούγκλα είναι….

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button