ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απλό και φτηνό! – Αντιστήριξη πεύκων στον Διομήδειο Κήπο

Οι εικόνες είναι από το δάσος του Διομήδειου Κήπου. Ας ξεκινήσουμε από μια αλήθεια. Και εκεί τα πεύκα γέρνουν, όπως επίσης και μερικά πέφτουν. Όχι όμως τόσο πολλά όσα στην πόλη, διότι, όπως είναι λογικό, η διαχείριση είναι πιο εξειδικευμένη. Επειδή ζούμε σε μια πόλη με υπέροχη φυσική κληρονομιά, τα πεύκα μας, αξίζει να σκεφτούμε πάνω σ’ αυτό, με αφετηρία αυτή τη χειροπιαστή πρόταση.

Στις σημερινές φωτογραφίες βλέπετε ένα παράδειγμα φροντίδας των ανθρώπων του Κήπου: κεκλιμένα δέντρα υποστηρίζονται με ξύλινες διχάλες. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για γερό και ανθεκτικό ξύλο καστανιάς, που ο Βοτανικός Κήπος το προμηθεύεται από Έλληνες παραγωγούς, με κόστος μόλις 20-25 ευρώ για κάθε διχάλα. Η τοποθέτηση είναι εύκολη.

Ίσως όχι όλα, αλλά αρκετά πεύκα στην Καραϊσκάκη και αλλού, που έχουν πάρει κλίση, μπορούν να σωθούν με αυτό τον απλό τρόπο και μαζί να προστατευτούν και οι περαστικοί.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, φέτος έπεσαν πολλά δέντρα στην πόλη, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21 Δεκεμβρίου συζητήθηκε το θέμα με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης, που υποστήριξε ότι κόβονται πολλά δέντρα χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό. Όπως θα θυμάστε βέβαια, αντίστοιχες κατηγορίες απηύθυνε στην προηγούμενη δημοτική αρχή η νυν διοίκηση. Το πρόβλημα λοιπόν είναι διαχρονικό και η συγκεκριμένη ενέργεια του Διομήδειου Κήπου θα μπορούσε να αποτελέσει ένα θετικό παράδειγμα προς μίμηση. Απλό και φτηνό!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button