ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απάντηση του Δήμου για τη ματαίωση πανηγυριού στο Χαϊδάρι

 

Απάντηση σε σχετικό Δημοσίευμα στο ειδησεογραφικό site Χαϊδάρι Σήμερα

Στις 5/6/2018 δημοσιεύσατε άρθρο με τίτλο «Από Χαϊδάρι πάει ΣΕΦ, το μεγάλο πανηγύρι με Πετρολούκα Χαλκιά, Κυρίτση, Μπέκιο, Θώδη», στο οποίο αφ’ ενός μεν αναφέρετε την αλλαγή του χώρου πραγματοποίησης του πανηγυριού που διοργανώνει η «Ένωση των εν Αθήναις και Απανταχού Καρδαριτσιωτών, Άγιος Νικόλαος», αφ’ ετέρου δε δημοσιεύετε αυτούσια την επιστολή που σας απέστειλε ο Πρόεδρος του εν λόγω Συλλόγου, κ. Μιχάλης Μηλιώνης.

Με δεδομένο ότι σκοπός σας είναι και θα πρέπει να είναι η ουσιαστική, ολόπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών σας θεωρούμε ηθική πάνω από όλα υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους αναγνώστες σας και τους Χαϊδαριώτες για τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης αυτής.

Πράγματι, την 28/3/2018, υπεβλήθη στο Δήμο μας αίτηση του εν λόγω Συλλόγου, υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρό του, κ. Μιχαήλ Μηλιώνη, αίτηση την οποία σας επισυνάπτουμε. Στην αίτηση αυτή ζητήθηκε η παραχώρηση χώρου «..για εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου …….. με παρουσίαση παραδοσιακών χορών και προϊόντων….». Η αίτηση αυτή αποτελεί μία από τις δεκάδες αιτήσεις που υποβάλλονται καθημερινά στο Δήμο μας για δωρεάν παραχώρηση δημοτικών χώρων για πολιτιστικές εκδηλώσεις εθνικοτοπικών σωματείων και συλλόγων. Η θέση και η πρακτική του Δήμου μας, η οποία αν μη τι άλλο είναι γνωστή σε όλους, είναι η δωρεάν παραχώρηση δημοτικών χώρων σε συλλόγους, υπό τον όρο τήρησης από την πλευρά τους συγκεκριμένων και απαράβατων όρων σχετικά με την χρήση του χώρου και τις ώρες χρήσης αυτού, ώστε να μην παραβιάζονται οι ώρες κοινής ησυχίας. Απαράβατος δε για μας όρος παραχώρησης του χώρου είναι ότι η πρόσβαση στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε δημοτικούς χώρους δεν επιτρέπεται να έχουν οποιοδήποτε οικονομικό αντίτιμο.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του αρμοδίου Αντιδημάρχου και του Προέδρου του εν λόγω Συλλόγου, τέθηκαν υπ’ όψιν του τελευταίου τα ανωτέρω και κατέστη σαφές ότι δεν μπορεί η συγκεκριμένη εκδήλωση να αποτελεί εξαίρεση. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου συναίνεσε και έτσι υπεγράφη το από 4/5/2018 συμφωνητικό παραχώρησης του ανοικτού θεάτρου που βρίσκεται μπροστά στην είσοδο του στρατοπέδου ΚΕΒΟΠ, το οποίο σας επισυνάπτουμε προς άρση οποιασδήποτε αμφισβήτησης, με ώρες παραχώρησης από 18.00 μ.μ. έως 12.00 τα μεσάνυχτα.

Πριν μία εβδομάδα περίπου είδαμε να γεμίζει η λεωφόρος Αθηνών, το Χαϊδάρι αλλά και ολόκληρη η Αθήνα με αφίσες για την συγκεκριμένη εκδήλωση, στις οποίες έκπληκτοι αναγνώσαμε ότι η εκδήλωση ξεκινά ώρα 22.00 μ.μ. καθώς επίσης και ότι υπήρχε αντίτιμο εισόδου της τάξης των 5 ευρώ. Ανάλογες ανακοινώσεις υπήρχαν και στο διαδίκτυο.

Άμεσα ειδοποιήσαμε τους νομίμους εκπροσώπους του Συλλόγου σε συνάντηση στο Δήμο, η οποία πραγματοποιήθηκε την 1/6/2018, στο γραφείο του Δημάρχου Χαϊδαρίου, παρουσία του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Γ.Γ. του Δήμου, του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου και 3 αντιδημάρχων. Από την πλευρά του Συλλόγου πέραν του Προέδρου κ. Μιχάλη Μηλιώνη ήταν παρόντα και δύο ακόμα μέλη του Δ.Σ. του.

Στην συνάντηση αυτή κατέστη σαφές στον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Μιχάλη Μηλιώνη και στους λοιπούς παρευρισκόμενους, ότι αποτελεί προκλητική παραβίαση των συμφωνηθέντων στο από 4/5/2018 συμφωνητικό, το γεγονός ότι ενώ συμφωνήθηκε η παραχώρηση από ώρα 18.00 έως ώρα 12.00 τα μεσάνυχτα, εντελώς παράτυπα αποφάσισαν την έναρξη της εκδήλωσης ώρα 22.00, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η ώρα λήξης θα ήταν περί τις 5 με 6 τα ξημερώματα, όπως και οι ίδιοι παραδέχθηκαν ενώπιον μας. Τους έγινε σαφές ότι κάτι τέτοιο σε μια περιοχή πυκνοκατοικημένη, εν μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να το επιτρέψουμε. Τους έγινε σαφές επίσης ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την ύπαρξη αντιτίμου εισόδου σε χώρους που παραχωρεί ο Δήμος για εκδηλώσεις συλλόγων. Σε κάθε περίπτωση τους έγινε σαφές  ότι δεν μπορεί να ζητάς την παραχώρηση χώρου για «πολιτιστική εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και προϊόντα» και στην πραγματικότητα να διοργανώνεις πανηγύρι, τοποθετώντας στον χώρο αυτό 1.600 τραπεζοκαθίσματα και μάλιστα όλα αυτά να γίνονται εν κρυπτώ χωρίς την ενημέρωσή μας!!! Εν τέλει τους δηλώσαμε ότι η εκδήλωση αυτή που επιχειρούσαν να διοργανώσουν, εκδήλωση εντελώς διαφορετική από αυτή που είχαν δηλώσει με την αίτησή τους ότι θα διοργάνωναν, δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί. Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι «ο διαμαρτυρόμενος» και «αδικημένος» σύμφωνα με την επιστολή που δημοσιεύετε  Πρόεδρος κ. Μηλιώνης, παραδέχθηκε ενώπιον όλων ότι πράγματι άλλα συμφώνησε και άλλα τελικώς θα πραγματοποιούνταν στο θεατράκι του ΚΕΒΟΠ.

 

Αυτά ακριβώς είναι τα όσα συνέβησαν. Για του λόγου του αληθές σας επισυνάπτουμε τα σχετικά έγγραφα αυτούσια, προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ή αμφισβήτηση. Είναι λοιπόν τουλάχιστον προκλητικά αναληθές και προφανέστατα δυσφημιστικό το περιεχόμενο της επιστολής τους κ. Μηλιώνη, που δημοσιεύετε.

Θα θέλαμε λοιπόν να ενημερώσουμε πρώτα και κύρια τους αναγνώστες σας αλλά και τον διαμαρτυρόμενο κ. Μηλιώνη, ότι δεν είναι «πράξη αυθαιρεσίας και αθέτηση συμφωνητικού», όπως υποστηρίζει, η μη παραχώρηση ενός δημοτικού χώρου για εκδηλώσεις μέχρι τις 5 και 6 το πρωί, ενώ ο ίδιος είχε εγγράφως συμφωνήσει ότι η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα. Αναρωτιόμαστε αλήθεια γνώριζε ο κ. Μηλιώνης ότι θα αυθαιρετήσει παραβιάζοντας την συμφωνία που ο ίδιος υπέγραψε, όταν στην αφίσα που ανήρτησε καλούσε τον κόσμο να προσέλθει στις 22.00;; Σκόπευε αλήθεια να ολοκληρώσετε την εκδήλωση με 6 καλλιτέχνες τα μεσάνυχτα, όπως είχε εγγράφως συμφωνήσει;; Όχι βέβαια!!

Θα θέλαμε επίσης να ενημερώσουμε τον «διαμαρτυρόμενο» κ. Μηλιώνη, ότι δεν είναι «πράξη αυθαιρεσίας και αθέτηση συμφωνητικού» η μη παραχώρηση ενός δημοτικού χώρου για πανηγύρια μέχρι τις 5 και 6 το πρωί, όταν υποχρεούμαστε να τηρούμε τον νόμο σχετικά με τις ώρες κοινής ησυχίας. Δεν είναι «πράξη αυθαιρεσίας και αθέτηση συμφωνητικού» η υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε την ησυχία και την ηρεμία των κατοίκων της περιοχής και των μαθητών που βρίσκονται εν μέσω εξετάσεων.

Τέλος δεν είναι «πράξη αυθαιρεσίας και αθέτησης συμφωνητικού» η μη παραχώρηση ενός δημοτικού χώρου με αντίτιμο, όπως πολύ καλά το γνώριζε ο κ. Πρόεδρος γιατί του είχε καταστεί σαφές από την πλευρά μας από την πρώτη στιγμή. Ούτε αυτό το γνώριζε ο κ. Μηλιώνης, όταν δημόσια στο διαδίκτυο και στις αφίσες ορίζει «αντίτιμο εισόδου» στην εκδήλωση, η οποία διεξάγεται σε δημοτικό χώρο που του παραχωρήθηκε δωρεάν, με αυτό τον όρο;;;

Νομίζουμε ότι οποιοδήποτε άλλο σχόλιο περιττεύει.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Από Χαϊδάρι πάει ΣΕΦ το μεγάλο πανηγύρι με Πετρολούκα Χαλκιά, Κυρίτση, Μπέκιο, Θώδη

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button