ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απάντηση του Δήμου Χαϊδαρίου σε άρθρο του Βαγγέλη Ντηνιακού για την υγεία

 

Απάντηση του Δήμου Χαϊδαρίου στο άρθρο του Βαγγέλη Ντηνιακού “Άμεση δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στο Χαϊδάρι”.

«Δεν ήξερες, δε ρώταγες;»

Απάντηση του Δήμου Χαϊδαρίου σε άρθρο του Βαγγέλη Ντηνιακού για την υγεία 3«Μιλώντας για αυτά που αγνοείς, στο τέλος τα μαθαίνεις», Αλμπέρ Καμύ

Για μια ακόμα φορά,  ο κ. Βαγγέλης Ντηνιακός πιάστηκε αδιάβαστος, αφού μπροστά στην αγωνία του να κάνει «δήθεν» αντιπολίτευση, αποκαλύπτεται ότι δε γνωρίζει στοιχειωδώς το έργο που παράγουν οι υπηρεσίες του Δήμου μας (όπως π.χ. η Υπηρεσία Πρασίνου για τους ψεκασμούς).

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με αφορμή το άρθρο του για το ΚΕΠ Υγείας, αποδεικνύεται ότι δεν γνωρίζει το σημαντικό έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας για την πρόληψη και αγωγή Υγείας.

Όμως η άγνοια και η παραπληροφόρηση δεν είναι καλοί σύμβουλοι, γι΄ αυτό προτείνουμε στον κ. Ντηνιακό να παρακολουθεί καλύτερα ή τουλάχιστον να ενημερώνεται πριν εκφράσει δημόσιο λόγο, προκειμένου να μην αδικήσει, τουλάχιστον, τις προσπάθειες των υπαλλήλων του Δήμου.

Η στείρα και άστοχη αντιπολίτευση κανέναν δεν ωφέλησε ιστορικά.

Επίσης ο κ. Ντηνιακός βγάζοντας λάδι τις Κυβερνήσεις και το Υπουργείο Υγείας που χρόνια τώρα απαξιώνουν και αποδυναμώνουν όλους τους τομείς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αναφέρει  ότι «ο Δήμος είναι ο φορέας που θεσμικά και πρακτικά καλείται να σηκώσει το βάρος της ευθύνης για την πρόληψη της Υγείας των Πολιτών».

Άποψη αντιεπιστημονική και ανεφάρμοστη, αφού τα θέματα της Υγείας και της Πρόνοιας είναι ενιαία και πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσα από ένα κεντρικό σχεδιασμό, με δίκτυα,  από την πρόληψη, την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την δευτεροβάθμια μέχρι και την αποκατάσταση.

Αυτά προϋποθέτουν κτιριακές υποδομές, εργαστήρια, περιφερειακά ιατρεία, Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, Νοσοκομεία Γενικά, Ειδικά και Περιφερειακά, σύγχρονο ΕΚΑΒ, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Κέντρα Αποκατάστασης κλπ.

Ακόμα, μόνιμο προσωπικό σε όλους τους κλάδους (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό, Επιστημονικό, Διοικητικό, Βοηθητικό) και βέβαια οικονομικούς πόρους που θα καλύπτουν το σύνολο των λειτουργιών.

Χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν συμμετάσχει και έχουν ωφεληθεί από τα προγράμματα που επιμελήθηκε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας σε συνεργασία με διάφορους φορείς της Υγείας.

Οι δράσεις αυτές ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες του ΚΕΠ Υγείας, που στις περισσότερες περιπτώσεις, λειτουργούν μόνο στα χαρτιά και εξαντλούνται  στις πληροφορίες που δίνει ένας υπάλληλος.

Παρ΄όλα αυτά ο Δήμος μας, με τις λίγες δυνατότητες που έχει και με την σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μας, έχει καταφέρει πολλά.

Για του λόγου το αληθές, σας αναφέρουμε μόνο ορισμένες από τις δράσεις του Δήμου μας,  τον τελευταίο χρόνο:

 • Έχουμε συνεργασία με πολλούς εξειδικευμένους φορείς προκειμένου να ενημερώνουμε για θέματα υγείας τους Δημότες μας.
 • Έχουμε εξασφαλίσει συνεργασία με διαγνωστικό κέντρο της πόλης για την πραγματοποίηση δωρεάν εξετάσεων -όταν χρειάστηκαν- σε 30 οικονομικά αδύναμους συνδημότες μας, ανεξαρτήτως κόστους.
 • Πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση σε συνεργασία με την β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική κλινική του ΠΝ «Αττικόν» με θέμα «Πώς προστατεύουμε την καρδιά μας;»
 • Στα πλαίσια της ημέρας μυοσκελετικής υγείας πραγματοποιήθηκε δωρεάν test για την πρόληψη πτώσεων σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ελλήνων Φυσικοθεραπευτών σε πολίτες άνω των 50 ετών.
 • Σε συνεργασία με την 2η ΔΥΠΕ πραγματοποιήθηκε έλεγχος μυοσκελετικού συστήματος στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.
 • Σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία πραγματοποιήσαμε δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία που αφορούσε τον γενικό πληθυσμό, με τη συμμετοχή άνω των 100 γυναικών.
 • Καλύπτουμε φυσικοθεραπείες, με παραπεμπτικό γιατρού, δωρεάν σε όλους τους ηλικιωμένους.
 • Σε συνεργασία με εθελόντρια παιδίατρο, πραγματοποιούμε εμβολιασμούς παιδιών των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.
 • Ξεκινήσαμε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τροχαίων Ατυχημάτων «Αγάπη για Ζωή» και πραγματοποιήσαμε ενημερωτικές συναντήσεις με τους μαθητές των Γυμνασίων, με θέμα την ασφαλή κυκλοφοριακή αγωγή και οδήγηση. Διανεμήθηκε σε όλα τα Δημοτικά σχολεία έντυπο ενημερωτικό υλικό και αφίσες.
 • Σε συνεργασία με την 2η ΥΠΕ υλοποιήσαμε προγράμματα με επισκέψεις σε σχολεία με ομιλίες για θέματα υγείας όπως: κάπνισμα, παχυσαρκία, σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων κ.ά. Επίσης πραγματοποιήθηκαν test-μετρήσεις μυοσκελετικές, οδοντιατρικός έλεγχος, προληπτική εξέταση σκολίωσης.
 • Σε συνεργασία με το ΚΥ Νίκαιας που λειτουργεί εντός του Νοσοκομείου Δυτικής Αθήνας «Αγ. Βαρβάρα», πραγματοποιήθηκε test Παπανικολάου και επίσκεψη στο γυναικολογικό ιατρείο, σε περισσότερες από 120 γυναίκες.
 • Στα πλαίσια στήριξης της τρίτης ηλικίας, εθελοντές γιατροί (καρδιολόγος, πνευμονολόγος, γυναικολόγος, ουρολόγος) συνταγογραφούν εξετάσεις και φάρμακα.
 • Παρέχεται έλεγχος τιμών σακχάρου και χοληστερίνης και κατ’ οίκον.
 • Σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία πραγματοποιήθηκε δωρεάν εξέταση σπιρομέτρησης και δόθηκαν οδηγίες σε όσους ασθενείς χρειάστηκε. Επίσης πραγματοποιήθηκε μέτρηση οστικής μάζας.
 • Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η συνεργασία μας με την εταιρεία “Alzheimer” Αθηνών προκειμένου να στηρίξουμε τους φροντιστές ασθενών της νόσου.
 • Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα κατ΄οίκον «Φροντίζουμε αυτούς που φροντίζουν».
 • Έχουμε ξεκινήσει συνεργασία με το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ειδικότερα με τον Δ/ντή της Νευρολογικής κλινικής κ.Τριαντάφυλλο Ντόσκα για να ξεκινήσουμε πρόγραμμα στήριξης ανοϊκών ασθενών στο Δήμο Χαϊδαρίου.
 • Το Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2018 εκπαιδεύτηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών εργαζόμενοι από την Δρ. Παττακού -Παρασύρη Βασιλική, Επ. Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας
 • Το Μάιο πραγματοποιήσαμε ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης για την Ήπια Νοητική Διαταραχή και τη σχέση της με την Άνοια.
 • Επίσης γίνονται συχνές αιμοδοσίες που ενισχύουν την Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας και εξυπηρετούν πολλούς συμπολίτες μας που έχουν άμεση ανάγκη αίματος.

Στα πλαίσια αυτών των συνεργασιών, σχεδιάζουμε και τα επόμενα βήματά μας, με στόχο να ανταποκριθούμε και να στηρίξουμε τα πραγματικά προβλήματα  των πολιτών του Χαϊδαρίου.

 Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button