ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απάντηση του δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού για τη “λεκτική εκτροπή στο Δημοτικό Συμβούλιο”

Απάντηση του δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού στην ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου,  κ. Δημήτρη Αλεξάκη, την οποία δημοσιεύσαμε νωρίτερα σήμερα.

Απάντηση του δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού

Ο κ. Δημήτρης Αλεξάκης, σε ανακοίνωση όπου εξηγεί την αποχώρησή του από την πρόσφατη  συνεδρίαση του ΔΣ, επιλέγει να πει «μισές αλήθειες». Όπως όμως είναι γνωστό, η  μισή αλήθεια δηλαδή η επιλεκτική παρουσίαση κάποιων γεγονότων και η αποσιώπηση άλλων, ισούται  με το ψέμα.

Ο κ. Αλεξάκης αποσιωπά το γεγονός ότι ο πρώην Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος πραγματοποίησε μια τελείως απρόκλητη επίθεση κατά του ΓΓ του Δήμου Αντώνη Κουτάντου, χαρακτηρίζοντάς τη συμπεριφορά του «ρατσιστική» και ζητώντας να μην του επιτραπεί να πάρει τον λόγο στο ΔΣ! Απαντώντας λοιπόν στο προκλητικό αίτημα του κ. Σελέκου να στερηθεί από τον ΓΓ του Δήμου το δικαίωμα του λόγου, του επέστεψα τον χαρακτηρισμό περί «ρατσισμού».  

Στον δικό μου αξιακό κώδικα, κάθε προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης, είναι βαθιά αντιδημοκρατική και (εφόσον στοχεύει συγκεκριμένο πρόσωπο) ρατσιστική. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου ισχύουν για όλους και όχι μόνον για εκείνους με τους οποίους συμφωνούμε πολιτικά.

Θα περίμενα ο κ. Αλεξάκης να έχει την ίδια αντίληψη περί ελευθερίας, να συμφωνεί με την περίφημη  ρήση του Βολταίρου περί υπεράσπισης του δικαιώματος όλων να πουν τη γνώμη τους. Για αυτό ακριβώς θεωρώ ότι η απόφαση του να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση με αυτό το πρόσχημα, είχε αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων εν μέσω του γενικότερου προεκλογικού κλίματος.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button