ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Αδιανόητη λεκτική εκτροπή του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο”

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Αλεξάκης (Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου) εξηγεί την αποχώρησή του από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την χρήση διχαστικού λόγου, όπως τον χαρακτηρίζει, του δημάρχου σε βάρος του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιχάλη Σελέκου. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησε τη λέξη “ρατσιστής”, κατά την αντιπαράθεση του Μ. Σελέκου με τον γενικό γραμματέα του Δήμου για θέμα εργαζόμενου.

Γράφει ο κ. Αλεξάκης:

Αδιανόητη λεκτική εκτροπή του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ολέθριο σφάλμα του Δημάρχου της πόλης μας, στην χθεσινή συνεδρίαση (4η/26-4-20123) του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο διχαστικός του λόγος δεν περιποιεί τιμή για το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και για την πόλη μας.

Πέντε ημέρες μετά την επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967,  με το οποίο καταλύθηκε η Δημοκρατία στη χώρα μας και καταρρακώθηκε η ανθρώπινη προσωπικότητα, για το οποίο ανέφερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης ότι δεν πρέπει να περάσει η ιστορική λήθη αλλά

  • να αποτελεί πυξίδα για δημοκρατικές στάσεις με τα έργα και τα λόγια μας,
  • να αποτελεί σοβαρό και αδιαμφισβήτητο λόγο για τεκμηριωμένες συζητήσεις, διαφωνίες  και συνθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο χάριν του οφέλους της τοπικής κοινωνίας, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις και προσωπικές προσβολές,
  • να αποτελεί αιτία για καθημερινή βελτίωση της ποιότητας ζωής, αιτία να πείσει και να εμπνεύσει με Δημοκρατικές Αρχές τους νέους και τις νέες της πόλης μας, χωρίς λεκτικές οπισθοδρομήσεις,

ο Δήμαρχος της πόλης μας κύριος Βαγγέλης Ντηνιακός, επέλεξε να χαρακτηρίσει τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και δημοτικό σύμβουλου κύριο Μιχάλη Σελέκο, ρατσιστή!

Χαρακτηρισμός που περιέχει αδιανόητη λεκτική εκτροπή! Τοξικό κλίμα που προσωπικά δεν μπορώ να ανεχθώ.

Και εγώ κατ’ επανάληψη έχω διαφωνήσει και αντιπαρατεθεί με τον κύριο Σελέκο και με άλλους σε συνεδριάσεις, φυσιολογικό επόμενο στον λόγο, χωρίς καμία προσβλητική αναφορά και προσπάθεια μείωσης της προσωπικότητας κανενός και καμίας.

Ζήτησα επανειλημμένα εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου» διαμέσου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να ανακαλέσει ο κύριος Δήμαρχος τον βαρύτατο και προσβλητικό χαρακτηρισμό, αφού σε κάθε τοποθέτησή μου αυτό που αναφέρω, όπως επεσήμανα κατά την έναρξη της συνεδρίασης για το πραξικόπημα του ’67, δεν είναι κενού περιεχομένου.

Ο κύριος Δήμαρχος δήλωσε ρητά ότι δεν ανακαλεί και το γεγονός αυτό, όπως είχα τονίσει, αποτέλεσε την αιτία αποχώρησής μου από τη χθεσινή συνεδρίαση, άποψη με την οποία συντάχθηκε δίχως άλλο και η κυρία Άλκηστη Βίτσα, επίσης δημοτική σύμβουλος και εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου».

Στην αποστροφή του λόγου του ο κύριος Δήμαρχος, λόγω της αποχώρησής μου, με «εγκάλεσε» για θεατρινισμό ενόψει της προεκλογικής περιόδου! Προσπάθησε, χωρίς να εκλογικευθεί μετά την ανένδοτη στάση του χαρακτηρίζοντας ρατσιστή έναν δημοτικό σύμβουλο της πόλης μας, να μετατοπίσει αλλού τον αδιανόητο χαρακτηρισμό του!

Έδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν αντιλαμβάνεται το βαρύ αρνητικό φορτίο της προσβλητικής έκφρασης για την ανθρώπινη προσωπικότητα!

Πρέπει όμως κάποια στιγμή να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη νηφαλιότητα τα γεγονότα, γιατί είναι Δήμαρχος στο Χαϊδάρι και όχι «αρχηγός γαλέρας»!

Αν δεν μιλήσουμε για συμβάντα που δεν τιμούν, απαξιώνουν τη λειτουργία του ανώτατου θεσμικού οργάνου της πόλης μας, για τι θα μιλήσουμε;

Η Δημοκρατία δεν είναι ούτε αυτονόητη, ούτε δεδομένη, αλλά αποτέλεσμα καθημερινού αγώνα σε κάθε επίπεδο και σε κάθε έκφραση, πολλώ δε μάλλον σε θεσμικά όργανα που η λειτουργία τους πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή!

 Όπως και ο αντιρατσιστικός αγώνας απέναντι σε αμετανόητους!

Εσείς, νομίζετε ότι δεν πρέπει; 

Αλεξάκης Δημήτριος, Δημοτικός Σύμβουλος «Πολίτες σε Δράση» Χαϊδαρίου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button