ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αντιδράσεις για τη βύθιση δεξαμενής στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Το κείμενο θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί και “Αναιμικές αντιδράσεις για τη βύθιση δεξαμενής στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά”.

Η μεγάλη δεξαμενή νο 1 των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά βούλιαξε στις 18 Ιανουαρίου, παρασύροντας μαζί της στο νερό την αξιοπιστία διοίκησης και πολιτείας, που ισχυρίζονται ότι νοιάζονται για το μέλλον μιας κορυφαίας ελληνικής παραγωγικής μονάδας. Τα πολιτικά κόμματα σίγησαν για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως και τα περισσότερα μεγάλα ΜΜΕ.

Τα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας την ίδια μέρα, με τη βοήθεια των εργαζόμενων, ξεπέρασαν τα όρια της πόλης μας και διαβάστηκαν από δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες. 

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε δύο ανακοινώσεις, από το Σωματείο του Ναυπηγείου “Η Τρίαινα” και τον Βαγγέλη Ντηνιακό, επικεφαλής της παράταξης “Χαϊδάρι Ξανά”. 

“Διοίκηση και Ελληνικό Δημόσιο να αναλάβουν τις ευθύνες τους”

Η ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων Τρίαινα:

Δυστυχώς συνέβη και αυτό. Στις 18-1-2018 βούλιαξε η δεξαμενή Νο 1 στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Μια δεξαμενή που έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες πλοία, αποτελεί πλέον παρελθόν. 
 
Το γεγονός αυτό δεν οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες. Δεν φταίει ο αέρας. Φταίει η διοίκηση του Ναυπηγείου που από το 2012 το έχει εγκαταλείψει στην τύχη του.
 
Έχουμε δεκάδες φορές από τον Απρίλιο του 2012 και μέχρι σήμερα καλέσει την εταιρεία να φροντίσει για την συντήρηση των υποδομών και εγκαταστάσεων του Ναυπηγείου, ώστε να είναι σε θέση το Ναυπηγείο να λειτουργήσει με πλήρεις δραστηριότητες. Δεν έκανε τίποτε. Και το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές διατηρήθηκαν σε κάποιο υποφερτό επίπεδο, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στους εργαζόμενους που χωρίς μισθό από τον Απρίλιο του 2012 έκαναν ό,τι μπορούσαν και κράτησαν ό,τι μπορούσαν όρθιο. 
 
Για το γεγονός αυτό φταίει και η ελληνική πολιτεία. Πέρασαν τέσσερις διαφορετικές κυβερνήσεις και ακόμη το πρόβλημα των Ελληνικών Ναυπηγείων βρίσκεται στο ίδιο σημείο.
 
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρέπει το θέμα να λυθεί τώρα. Διοίκηση της εταιρείας και Ελληνικό Δημόσιο να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τα όποια προβλήματα υπάρχουν επιβάλλεται να ξεπεραστούν, ώστε το ναυπηγείο να μπορέσει όχι μόνο να ξαναστηθεί όρθιο, αλλά να αποτελέσει την ατμομηχανή για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Οι προοπτικές είναι καλές, οι λύσεις υπάρχουν. Αναζητείται η βούληση.
 
Ως προς την απώλεια της δεξαμενής Νο 1, πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες. Να καταλογιστούν όμως στους πραγματικά υπαίτιους. Και όχι να αναζητηθούν εξιλαστήρια θύματα..

Το Χαϊδάρι να δράσει!

Να μη μένει αμέτοχο το Χαϊδάρι ζητά ο Βαγγέλης Ντηνιακός:

“Καιρό τώρα οι εναπομείναντες εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ζουν με την αγωνία της ανεργίας. Η πρόσφατη καταστροφή στις εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα της μεγάλης Δεξαμενής (Νο1) ήρθε να επιτείνει την αγωνία τους και να απομακρύνει την ελπίδα της αποκατάστασης.

Αυτό δεν επιτρέπεται να συνεχισθεί. Το κράτος δεν μπορεί να μένει θεατής. Χρειάζεται αποφασιστική παρέμβαση. Παράλληλα η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου να συμμεριστεί την αγωνία των εργαζομένων, πολλοί από τους οποίους είναι συμπολίτες μας, και να δράσει.

Έχω επισκεφτεί το Ναυπηγείο, μίλησα με το Σύλλογο και το προσωπικό και είδα από πρώτο χέρι την αγωνία τους για το μέλλον τους, αλλά και το μέλλον μιας πολύ σπουδαίας βιομηχανικής μονάδας, που έχει την έδρα της στο Χαϊδάρι. Πρέπει να είμαστε στο πλευρό τους.”

Περισσότερα εδώ:

– Καταστροφή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Βυθίζονται μεγάλη πλωτή δεξαμενή και δύο γερανοί

– Η στιγμή της ντροπής: Βύθιση του γερανού στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – video

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button