ΥΓΕΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Αντί για πρωτοβάθμια υγεία που θα αναλάβει τον εμβολιασμό, έκλεισαν το Παίδων Πεντέλης!”

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αττικόν δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για αναστολή της 24ωρης εφημερίας του Νοσοκομείου και τη μετατροπή του σε Εμβολιαστικό Κέντρο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Στηρίζουμε τις δυναμικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων για να παραμείνει ανοιχτό το νοσοκομείο και να καλύπτει την περίθαλψη του παιδικού πληθυσμού.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας αντί να ενισχύσουν τα νοσοκομεία με προσωπικό και υποδομές, να στελεχώσουν τις δομές ΠΦΥ για να αναλάβουν τον αναγκαίο εμβολιασμό του πληθυσμού, καταργούν ένα ολόκληρο νοσοκομείο από την εφημερία δημιουργώντας ταυτόχρονα ασφυξία στα άλλα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών. Η κυβερνητική απόφαση προστίθεται στη συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης του νοσοκομείου, με μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού, αναστολές εργασίας εργαζομένων, συμπτύξεις κλινών, περιορισμό των διενεργούμενων χειρουργείων και μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις και στα υπόλοιπα Παιδιατρικά νοσοκομεία αλλά και στις Παιδιατρικές κλινικές των γενικών νοσοκομείων.

Η απάντηση της κυβέρνησης στον αγώνα των εργαζομένων που θέλουν να μείνει ανοιχτό το νοσοκομείο  είναι να κηρύσσει τους αγώνες τους παράνομους και καταχρηστικούς ! 

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία της κυβέρνησης με την παρουσία ΜΑΤ στο χώρο του νοσοκομείου! Την καταστολή των αγώνων των εργαζομένων με το επιχείρημα της προστασίας της δημόσιας υγείας!!

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων και απαιτούμε:

  • να ανακληθεί η απόφαση για αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
  • να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με γενικούς γιατρούς, παιδιάτρους και επισκέπτες υγείας, για να αναλάβουν τον εμβολιασμό
  • να ενισχυθούν τα Παιδιατρικά νοσοκομεία και οι Παιδιατρικές κλινικές των γενικών Νοσοκομείων με επείγουσες προσλήψεις, ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button